Vorig seizoen won Teylingen in eigen huis met 9-1 van ASC, een uitslag van ongekende proporties. Zover kwam het gisteren niet, maar met de 4-0 zege mochten de Sassenheimers zich zeker tevreden stellen.

Dat vond ook doelpuntenmaker Niels Langeveld, al had de score volgens hem nog hoger kunnen uitpakken. ,,We moeten effectiever omgaan met het aantal kansen dat we krijgen. Als we dat doen, dan kunnen wij elke tegenstander verslaan”, sprak de autocoureur.

,,Het fijne bij Teylingen dit seizoen is dat er voor elke positie een dubbele bezetting is. Als er iemand wegvalt is dat niet erg, want dan staat nummer twee klaar om in te vallen. Dat is wel eens anders geweest. Ik verwacht om die reden dat we de resterende wedstrijden nog veel punten gaan halen”, vervolgt de rappe buitenspeler.

P1760279c_800x534                                            Jaap Zwetsloot opende de score voor Teylingen

Teylingen won dus eenvoudig van ASC, terwijl de uitwedstrijd eerder dit seizoen in een moeizame 2-2 eindigde. Halverwege stond het 1-0 na een prima afronding van Jaap Zwetsloot. Kort na rust werd een doelpunt van ASC afgekeurd. Vervolgens liepen de Sassenheimers uit naar een 4-0 eindstand. Doelpunten kwamen van Sepehr Safi, Vincent Jongen en dus invaller Langeveld.

Langeveld kan door zijn autosportcarrière niet altijd trainen en dat is de reden waarom hij in het tweede speelt en niet als basisspeler in de hoofdmacht. ,,Het is jammer dat ik er niet altijd kan zijn. Toch vind ik voetballen heel leuk, maar de autosport gaat voor. Als de trainer mij nodig heeft, sta ik er. Wat betreft volgend seizoen kan ik nu nog niet zeggen of ik door ga. Ik ga Europees rijden komend seizoen en mijn sponsoren moeten eerst akkoord gaan of ik nog mag voetballen. Daarnaast is het rijden vanuit Zandvoort (woonplaats van Langeveld, red.) naar Sassenheim en terug ook een opgave. We gaan het zien!’, besluit Langeveld.

P1760175c_800x534                                                    Een stijlvolle actie van Miro Acimovic

Komende zondag is Teylingen vrij van competitieprogramma. Op 14 februari hervat het de competitie met een uitwedstrijd bij UDO.

Teylingen: Zonjee, Stol, Jongen, B. van der Vlugt, M. van der Krogt; J. Zwetsloot, M. van der Vlugt (80. Prange), Hulsbosch; Acimovic (75. Langeveld), Safi (80. H. van der Vlugt) en Van der Voort.

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto’s: Peer Compeer

POPULAIRE BERICHTEN