"bannerIn de vierde wedstrijd van de competitie is SV Hillegom er wederom niet in geslaagd om een overwinning te boeken. De ploeg van Arend Jan Kranenburg ging met 2-1 onderuit op bezoek bij SV Hoofddorp. Ondanks de derde verliespartij op rij houdt de oefenmeester er alle vertrouwen in dat het goedkomt. ,,We hebben op dit moment pech”, zei hij na afloop.

,,Er gebeurde veel in deze wedstrijd. Het was een heftig potje waarin er weinig kwaliteitsverschil was. We hadden vooraf een duidelijk plan uitgestippeld waarmee we ze pijn wilden doen. Ik denk dat, dat bij vlagen wel gelukt is”, aldus Kranenburg.

,,Ik vind dat wij meer gevoetbald hebben dan zij. Hoofddorp schoot letterlijk alle ballen naar voren en heeft geen één keer opgebouwd. Terwijl wij vanuit achter het spel hebben gemaakt. Uit een corner geven we helaas de 1-0 weg en daarvoor hebben we eigenlijk niets weggegeven.”

,,We moeten deze weg doorzetten, want ik heb echt het gevoel dat het uiteindelijk goedkomt.”

Voordat de 1-0 viel was Hillegom nog dichtbij de openingstreffer, maar Ronald Turenhout had het vizier niet op scherp. Turenhout startte in de spitspositie in plaats van Jasper van Trigt. Uit een hoekschop was het voor de Hoofddorpers wel raak. De bal kon niet worden weggewerkt en werd achter Hillegom-doelman Rahim Gök geknikt: 1-0.

Even later sloeg Hillegom in de uitbraak wel toe. Aiden Ryan werd weggestuurd en schoot raak: 1-1.  Even daarvoor was Calvin Arendse ook dicht bij de gelijkmaker. Kranenburg en zijn mannen deden volop mee in de wedstrijd. Iets dat ze dit seizoen niet vaker hebben meegemaakt.

Blessures
,,Dat klopt. We deden goed mee in deze wedstrijd, maar wij waren ook de ploeg die probeerde te voetballen. Na de rust werd het een onrustige wedstrijd waarin de ruimtes ontzettend groot waren. Daarin zag je dat het geluk niet aan onze zijde was. Eerst wordt Aiden (Ryan, red.) door twee man naar de grond gebeukt en loopt hij een hersenschudding op. En even later is er wat geduw en getrek om Turenhout heen, waarbij die waarschijnlijk z’n neus heeft gebroken.”

,,Op dat moment moesten we even met tien man verder en dan valt precies de 2-1 voor Hoofddorp. We kregen nog kansen op de gelijkmaker, maar die wisten we niet te maken. In de fase waarin we nu zitten, moeten we ze wel maken. En dat is gewoon pech. Zeker als je ziet hoe die goal valt.”

Alles of niets
Hillegom ging nog op zoek naar de 2-2 en deed daar alles aan. De ploeg van Kranenburg startte weer eens in een 4-3-3 formatie, in plaats van 4-4-2, en dat leidde tot beter en aanvallender voetbal. In de laatste twintig minuten drong zijn ploeg aan en speelde het op de helft van de Hoofddorpers. Ook met een ultra-aanvallende 3-3-4 formatie viel de gelijkmaker niet.

,,In het tweede gedeelte van de tweede helft hebben we alleen maar op hun helft gespeeld”, vertelt Kranenburg. ,,Zij komen ook nog eens met tien man te staan na een overtreding. Ze zijn er toen nog twee keer uit gekomen, maar dat was omdat wij alles of niets speelde.”

,,Op het moment hebben we gewoon erg veel pech. Dat zie je aan de afronding, maar ook aan de tweede tegengoal. Ik moet wel zeggen dat we er op de training veel aandacht aan besteden om die bal erin te krijgen en dat gaat ook steeds beter. We moeten deze weg doorzetten, want ik heb echt het gevoel dat het uiteindelijk goedkomt.”

Door de derde nederlaag op rij blijft Hillegom na vier speelronden gedeeld hekkensluiter met slechts één punt. Het gat met de middenmoot is nu al behoorlijk groot voor de nummer zeven van vorig seizoen.

Hoofddorp – Hillegom 2-1 (1-1) 38. Ramic 1-0, 42. Ryan 1-1, 72. Bergwijn 2-1.

Hillegom: Gök, Van de Berg, Tebbens, De Groot, Meiland, Van der Paard, De Jong, Pijpers, Ryan, Turenhout, Arendse.