Na afloop van de wedstrijd tegen FC Aalsmeer was Van Nispen coach Rene Ras in de gloria. Ras had een driedubbel feestje. Zijn ploeg pakte drie punten (2-1 winst) en hij verlengde zijn contract met één jaar. Na afloop van de wedstrijd bracht Zanger Alex in ‘De Spil’ de derdeklasser helemaal in extase. Van Nispen haalde met een behoorlijk gehavend elftal drie punten binnen. Het kostte de Zilkers het nodige kunst en vliegwerk, maar daar maalde niemand om na afloop.

Behalve één man dan: Aalsmeer-coach Marco Bragonje. ,,Na de gelijkmaker van ons was het meteen tijd om door te pakken. Dat we in de eerste helft al niet eerder op gelijke hoogte waren gekomen was al een wonder.”

,,Ik zat eerlijk gezegd te wachten op de 1-2″, vervolgt Bragonje. ,,Prompt scoort Van Nispen vijf minuten later de 2-1. Ik kan het nog niet geloven. Soms is voetbal niet te begrijpen. We hebben kansen gecreëerd, maar maken het helaas niet af.”

Schorsing
Aan de andere kant zag de trainer van Van Nispen zijn ploeg al snel op voorsprong komen toen Scott Nederstigt vanaf links na net zes minuten de 1-0 kon scoren. Ras: ,,Geweldig dat Scott zo vroeg scoort, want dat voetbalt toch wel even een stuk gemakkelijker”.  De oefenmeester miste nogal wat vaste basisspelers, waaronder topscorer Mike van Haaster. Hij moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan vanwege een schorsing.

In het duel tegen FC Aalsmeer werd hij behoorlijk gemist. Van Haaster kan als geen ander afronden gezien zijn elf goals in de voorgaande wedstrijden. Verder waren onder andere Rick Witteman, Thijmen Pompe wegens blessures absent en was Sjors Meiland op vakantie. Met een scherpe Tom van Maris in de goal werd alles geklaard al was het na de 2-1 elke minuut billen knijpen geblazen.

Van Nispen had het lastig met middenmoter FC Aalsmeer

Ondanks de afwezigen was de wedstrijd aantrekkelijk van aard. Aalsmeer zette gelijk aan. Met veel druk naar voren stoomde de elf van Bragonje richting keeper Tom van Maris. Toch was het dus Nederstigt die Van Nispen vroeg op voorsprong zette. Rond de 24e minuut had diezelfde Zilker de 2-0 in gedachte, maar de bal scheerde voorlangs.

Bij Aalsmeer werden Elias el Hadji, Jeroen Ezink en vooral Lennart Eberharter levensgevaarlijk. Dat het door dit drietal niet werd gescoord was een klein wonder in het eerste bedrijf.

‘Het afsluitingsfeest kon beginnen in de kantine. De winterstop is begonnen.’

Zonder wissels bij beide ploegen gingen de bezoekers in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Met alle macht probeerde de volgelingen van Ras de voorsprong te verdedigen. Maar in de 62e minuut moest Van Maris toch zwichten op een inzet van Eberharter 1-1. Op dat moment een verdiende gelijkmaker.

Voetbalwet
Het was wachten op de treffer van Aalsmeer om weer voor de tweede keer toe te slaan. Maar de treffer viel aan de andere kant. Rond de 67e minuut was het de 19-jarige Bren Zonneveld die Van Nispen in extase bracht 2-1. Met nog een 20 minuten voor de boeg werd de wedstrijd alleen nog maar boeiender. De ploeg van Bragonje ging voluit voor de 2-2.

Het werd nog even angstvallig stil in De Zilk toen middenmoter FC Aalsmeer in de slotminuut nog vier corners kreeg te nemen. Van Nispen hield stand. Het afsluitingsfeest kon beginnen in de kantine. De winterstop is begonnen.

Van Nispen – FC Aalsmeer (1-0) 6. Nederstigt 1-0, 62. Eberharter 1-1, 67. Zonneveld 2-1.

Van Nispen: T. van Maris, Smit, (72. R. de Groot) Van Westerop, Van der Linden, De Groot, S. van Maris, Damen, Vleugel, Nederstigt, (89. Van Saase) Verhoeven, (70. De Jong), Zonneveld.

Foto’s: Theo van Gijlswijk