Met nog twee wedstrijden voor de boeg wordt het nog een helse klus voor Foreholte om zich in veilige haven te spelen. Drie punten zouden kunnen volstaan als alles meezit. Zondag kwam het daar niet van, want de Voorhouters verloren van HVV met 1-2. De Hagenaars pakten de laatste strohalm.

De onervarenheid in het team van Marcel IJzendoorn laat zijn sporen na. Foreholte leed de zevende nederlaag op rij. Waar de geplaagde coach iedere keer mee te maken heeft, is het ontbreken van een aantal sterkhouders. Tel daarbij op het wegvallen van vaste keeper Niels van Schie en de conclusie is dat Foreholte serieuze problemen heeft. Ook tegen HVV mistte Foreholte weer twee belangrijke spelers: Bas Jongbloed (vakantie) en Roy Dickhoff (bruiloft). En zo heeft IJzendoorn steeds wel iets te sleutelen aan zijn team.

,,Ja, dat was weer puzzelen vandaag. Als je twee sterkhouders in je elftal mist, moet je andere jongens een kans geven. Dan hoop je dat ze die pakken maar die jongens kunnen er ook niet bovenuit steken. Die gaan mee in de malaise. Schorsingen, bruiloften, vakanties. We zullen ermee om moeten gaan, want zo liggen de zaken  nu eenmaal.”

Arroyo Wiering                        Lukas Wiering en Oscar Arroyo in een sprintduel met een HVV-aanvaller

Met die malaise leek eindelijk afgerekend te gaan worden. Foreholte begon goed aan de wedstrijd. Zoals vaker aangegeven ontbreekt het de ploeg nooit aan werklust. Dat is niet het probleem. In veel wedstrijden neemt Foreholte de leiding, ook tegen HVV. Daar was wel een penalty voor nodig. Het buitenkansje was aan de beste speler van Foreholte, Tom Bleijswijk, wel besteed: 1-0. Terugkerend probleem is het vasthouden en misschien wel uitbreiden van de score. Vorige week gebeurde dat ook al tegen FC Lisse, toen een 2-0 voorsprong uit handen werd gegeven.

HVV was tot de 36e minuut sporadisch aan aanvallen toegekomen en deelde alleen speldenprikken uit. De Hagenaars werden vooral gevaarlijk met spelhervattingen. Dat leidde uiteindelijk de gelijkmaker in. Jaap Akerboom kopte raak in de 36e minuut: 1-1.

IJzendoorn: ,,We startten de wedstrijd goed en kwamen verdiend op voorsprong. Vervolgens kregen we uit twee spelhervattingen twee treffers tegen. De eerste goal was een kopbal vanaf zeven meter door de keeper z’n benen. Die mag er natuurlijk nooit in. Daar kunnen we niet tegenop trainen. Ik kan ook zeggen dat wij in de hoek zitten waar de klappen vallen. Wij kregen een aantal kansen, maar de de paal stond weer in de weg.”

Duindam                                     Teleurstelling bij Foreholte-doelman Jim Duindam

HVV deed er zijn voordeel mee, want vlak voor de rust werd het 1-2 door Brian Hoogland. Een tik voor Foreholte met de thee in zicht.

De tweede helft werd een waar voetbalgevecht. Met man en macht en veel energie ging Foreholte op jacht naar de 2-2. Rond de 75e minuut leek die er te komen toen Rik Grondel alleen voor Daniel Voskamp verscheen. In twee instanties kwam hij niet tot scoren. Foreholte was in die fase goed op dreef en had de gelijkmaker verdiend. HVV trok alles uit de kast om te overleven. Veel zogenaamde blessures werden door scheidsrechter Hagen simpel opgelost. Hij sommeerde de spelers gelijk naar de kant. Het mocht niet baten. Foreholte bleef voor de zevende keer op rij puntloos.

IJzendoorn was logischerwijs teleurgesteld, maar wilde van geen wijken wijten. ,,We doen er alles aan om de slechte serie te kantelen. De trainingen worden goed afgedraaid, De wil is er nog altijd bij de ploeg en de conditie is oké. We moeten het herstel weer zien te vinden en mogen nooit opgeven. Maar het is allemaal niet genoeg. De jongens moeten soms ook voetbalgogme en slimheid hanteren in het spel. Op dit moment krijgen we dat (nog) niet voor elkaar.”

Grondel                                  Vleugelaanvaller Rik Grondel liet de kans op de 2-2 onbenut

,,Vorig seizoen hebben we boven onze stand geleefd. We zaten in een goede flow. Daardoor hebben we toen een periodetitel gepakt en nacompetitie gespeeld voor veel publiek. Dit seizoen begonnen we goed, maar na de winterstop zitten we in een neerwaartse spiraal. We zullen elkaar uit de put moeten trekken. We hebben geen tijd om in de put te gaan zitten.”

Foreholte – HVV 1-2 (1-2) 20. Bleijswijk 1-0. 36. Akerboom 1-1. 42. Hoogland 1-2.

Foreholte: Duindam, Van Dam, Arroyo, Spreeuw, Wiering, Brabander, Guijt, Bleijswijk, T. Arroyo, Geerlings, (68 Stavleu). Grondel

Foto’s: Jeannette Dijkstra