width=

Na afloop van de slijtageslag tegen EVV in de voorronde van de KNVB-beker glunderde VVSB captain Vladimir Jozic breeduit. ,,Je hoeft niet altijd de beste ploeg te zijn om te winnen. Maar dat EVV een goede ploeg is, hebben we wel ervaren vanavond.” Mede dankzij Noordwijkerhoutse aanvoerder won VVSB met 4-3 in de verlenging van de bezoekers uit Limburg. De middenvelder scoorde twee keer.

Daarmee kantelde hij de wedstrijd in vier minuten tijd. In de tweede helft en zette zijn ploeg van een 1-2 achterstand op een 3-2 voorsprong. Door twee magistrale vrije trappen binnen te schieten, waren de paars-gelen weer helemaal in de winning mood. Dat de 3-3 vier minuten later viel was een domper.

Het kwam toch nog goed voor de paars-gelen door een eigen goal van EVV speler Jasco Dzurlic in de eerste verlenging. Jordy Zwart kreeg in de tweede verlenging een rode prent van scheidsrechter Smit, die kwistig met kaarten strooide. Alleen al aan VVSB kant vielen er maar liefst zeven.

,,Zelf in de combinaties kregen we de bal niet vier of vijf keer naar de goede kleur.”

EVV was niet gekomen om even achterin de boel dicht te spijkeren en op de counter te gokken. In andere jaren gebeurde dat steevast wel. Maar onder Kevin van Gessel, oud speler van EVV, zijn de voetbalideeën veranderd. De ploeg begon ijzersterk en had na vier minuten spelen al twee kansen achter de rug.

Makkelijke pingel
Vlot combinatiespel, afgewisseld met razendsnelle counters, brachten de paars-gelen gelijk in de problemen. Binnen twintig minuten stond de teller op 0-2 door doelpunten van Rick Polman en Faissal Argoubi. Vooral de eerste goal gaf stof tot napraten. Aanvaller Polman kreeg een penalty nadat hij naar aller waarschijnlijkheid gewoon uitgleed in het Noordwijkerhoutse strafschopgebied.

Nieuwkomer Loyd van der Wilden startte tegen EVV in de basis

Jozic: ,,We speelden de eerste helft echt ver onder ons niveau. Vooral de eerste 20-25 minuten hadden we niets in te brengen en werden we afgebluft. We wonnen geen enkel duel en ook de kopduels gingen aan ons voorbij. Zelf in de combinaties kregen we de bal niet vier of vijf keer naar de goede kleur.”

,,In de rust hebben we ook tegen elkaar gezegd dat we geluk hebben gehad dat Peet [Van der Slot red.] nog de 1-2 binnen schiet”, vervolgt de aanvoerder. ,,EVV heeft ons zeker in leven gehouden in de eerste helft. We hadden zomaar met 0-3 achter kunnen staan en dan was de wedstrijd over geweest.”

In de tweede helft kon het alle kanten op met de wedstrijd. VVSB kwam veel beter de kleedkamer uit. Het breekpunt kwam rond de 51e minuut en de 57e minuut. Twee magische momenten van Jozic die volledig sportpark De Boekhorst in extase brachten. Dat vlak erna de 3-3 viel maakte het nog spannender. In de laatste seconden van de wedstrijd leek Jordy Zwart toch nog de winnende te scoren maar zijn schot werd geblokt.

Missie geslaagd
De messen moesten weer even geslepen worden bij beide teams. Spanning alom. Iedereen die aanwezig was op De Boekhorst bekroop het gevoel dat degene die als eerste zou scoren, de wedstrijd zou winnen. Na de eigen goal van EVV in de eerste verlenging, bleek die gedachte terecht. De Limburgers kwamen  de klap niet meer te boven, ondanks dat de ploeg van Van Dessel een man meer situatie had. VVSB hield de lederen gesloten. De missie was weer geslaagd. Door naar de volgende ronde, dacht ook Jozic na het laatste fluitsignaal.

VVSB – EVV 4-3 (VVSB w.n.v): 11. Polman (p) 0-1, 20. Argoubi 0-2, 34. Van der Slot 1-2, 52. Jozic 2-2, 57. Jozic 3-2, 61. Lemmens 3-3. 98. Dzurlic (e.d) 4-3.

VVSB: Valk, Fecunda, Van der Slot, Zwart, Vijlbrief (48. Verlaan), Jozic (108. Arroyo), De Rijk, Van Niel, Van der Wilden, (82. Lovecchio), Koopman, (63. Pauw), Bekooij.

Foto’s: Tino Stulen