,,Het is een leuke competitie, alleen de wedstrijdjes duren zo kort”, stelde Hans Kraay junior na de 0-2-nederlaag tegen VVSB. De flamboyante coach van FC Lienden was onaangenaam verrast over de in zijn ogen minimale en gebrekkige extra speeltijd. ,,De netto speeltijd in de Eredivisie is 2x 28 minuten. Als ik zeg dat er de tweede helft twaalf minuten is gevoetbald, overdrijf ik nog in positieve zin. We gaan daarom bij Lienden 24 minuten per week trainen. Langer wordt er toch niet gevoetbald in de Tweede Divisie.”

Een en ander moet natuurlijk met een korreltje zout worden genomen, maar Kraay junior stak zijn woede niet onder stoelen of banken. Hij nam de Noordwijkerhoutse opponent overigens niets kwalijk. ,,De lange bal van VVSB is volledig legaal, want die spelen ze nog goed ook. Dat ze constant op de grond liggen, twee of drie minuten, is ook volledig legaal. Daar kan VVSB niets aan doen. Alleen de scheidsrechter moet niet naar me toekomen en zeggen: ‘meneer Kraay, maakt u zich geen zorgen. Ik trek alles bij’. Dit kan gewoon echt niet.”

Beluister hieronder het interview met Kraay junior.