Het zit VV Kagia dit seizoen niet mee. De ploeg van Anton Wijsman ging zaterdag op bezoek bij BSC’68 en leek op rozen te zitten. Na twee goals van Rens Lamboo en één van Sam van der Veek leidde Kagia met 1-3. Na een discutabel moment met twee rode kaarten, draaide de wedstrijd om en gaven de Lisserbroekers de wedstrijd weg (3-3).

Één ding is zeker. De oranjehemden zorgen dit seizoen voor veel spektakel. Het was niet de eerste keer dat de ploeg een ruime voorsprong weggaf. Op bezoek bij LSVV’70 gaf Kagia ook al een 1-3 voorsprong weg. Die wedstrijd eindigde in 4-4. Sam van der Veek had dan ook een déjà vu gevoel na afloop.

,,We stonden 1-3 voor en er was in principe niks aan de hand”, opent de middenvelder. ,,In het begin gaven zij veel druk vooruit en hadden we wat moeite met BSC. Toen we echt gingen tikken, vond ik ons veel beter. Met name de twintig minuten in de tweede helft waarin we twee doelpunten maken.”

Kantelpunt
In het amateurvoetbal gebeuren af en toe de gekste dingen. Dat bewees deze wedstrijd ook weer. Na een uur spelen raakte de ploeg van Wijsman de controle over de wedstrijd kwijt. De tegenstander kreeg een rode kaart (twee keer geel) voor een overtreding en praten. Jesper Imanse was alle tikken beu en reageerde zich af.

,,Ik zag dat Jesper ineens die bal pakte en hem tegen die gozer aanschoot”, gaat Van der Veek verder. ,,De scheidsrechter trok rood en toen kantelde de wedstrijd. Wij waren vanaf dat moment onze organisatie kwijt en zij gingen opportunistischer spelen.”

,,Ach, die ene goal heb ik dan maar weer te pakken!”

Daarvoor stond kwam de thuisploeg vanaf de stip al op 1-0. Na die goal was het de beurt aan Kagia. Twee minuten na de openingstreffer ging de bal aan de andere kant ook op de strafschopstip. Lamboo stond achter de bal en faalde niet: 1-1. Diezelfde Lamboo profiteerde kort na rust van een foutje van de doelman: 1-2.

Drie minuten later leken de Lisserbroekers de wedstrijd te beslissen. Lamboo wist Van der Veek te bereiken en hij bleef rustig voor de keeper: 1-3. In de laatste twintig minuten, maakte de thuisploeg nog twee doelpunten. De gelijkmaker werd kort voor het einde gemaakt.

Kagia leek in de absolute slotfase weg te gaan met drie punten. Tijs van der Schinkel schoof de bal prima in de goal, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af vanwege een overtreding. Daardoor moesten de Lisserbroekers genoegen nemen met een punt.

Pech
,,Die goal van Tijs, die dan wordt afgekeurd. Dat zijn van die dingetjes die we al vaker dit seizoen hebben gehad. Bij LSVV maken we de 3-5 en keurt de scheidsrechter een honderd procent doelpunt af. Ik dacht dat deze ook onterecht werd afgekeurd..”

,,Als deze twee goals worden goedgekeurd, dan hebben we vier punten meer. En dan praat je nog geen eens over wedstrijden waarin we beter waren. Je kunt wel zeggen dat het ons dit seizoen niet mee zit, ja.”

,,Zelf scoor elk seizoen maar één keer. Althans, gemiddeld maak ik er één. Ik was zo blij dat ik scoorde, maar dan moet je wel de voorsprong vasthouden. Ach, die ene goal heb ik dan maar weer te pakken!”

Archieffoto: Johanna Wever