,,Deze lijn wil ik graag doortrekken”, was de eerste reactie van Marc de Kruijs na afloop van de thuiswedstrijd van Ter Leede tegen hekkensluiter Argon: 3-1. De flankspeler was goed geweest voor twee treffers. De overige goal kwam op naam van uitblinker Jeffrey Bok. Laatstgenoemde viel halverwege de tweede helft uit met een hielblessure. Naar verwachting is hij er volgende week gewoon bij tegen De Jodan Boys.

De Kruijs was begrijpelijkerwijs blij met zijn twee goals. Vorige week scoorde hij in de Districtsbeker tegen FC Rijnland ook al. ,,Ik stond een tijdje droog, dus was het lekker dat ik toen aan scoren toekwam. Dat heeft me veel zelfvertrouwen gegeven. Dat ik er vandaag twee maak, daar word ik blij van.”

,,Ik had hem al een paar keer zien klooien. Lekker hoor om zo een goal te maken en op 2-0 te komen.”

Na acht minuten spelen nam Ter Leede de leiding. Bok speelde zich uitstekend vrij op de rechterflank en bediende De Kruijs op maat: 1-0. De flankspeler zat gelijk goed in de wedstrijd en werd herhaaldelijk gevaarlijk via de zijkant.

De Kruijs snelt op karakteristieke wijze langs z’n directe tegenstander

Ter Leede zette volop de toon, alleen kwam het niet toe aan de 2-0. Sterker nog, Argon kreeg twee uitstekende mogelijkheden op de gelijkmaker. Eerst was het Younes Quaali die verzuimde de 1-1 op het scorebord te zetten. Luttele minuten later was het topscorer Patrick Lokken die Laszlo Sandor niet kon verschalken.

Mannetjesputter Zwetsloot
Verdedigend was het bij zowel Ter Leede als Argon niet altijd optimaal. Beide keepers namen het zo nu en dan niet zo nauw. Dat zou ze beiden in de tweede helft behoorlijk gaan opbreken. Het was maar goed dat mannetjesputter Toon Zwetsloot alert was de gehele wedstrijd. Hij was de man die corrigeerde. Zo ging de ploeg van Henk Wisman ongestraft de rust in.

Natuurlijk was het ook Bok opgevallen, de capriolen die Argon-sluitpost Romero Antonioli met veel risico uithaalde. ,,Ik had hem al een paar keer zien klooien. Ik was bewust een paar meter dichter op hem gaan staan en koos het goede moment. Lekker hoor om zo een goal te maken en op 2-0 te komen.”

‘In de eindfase bleef het vervolgens wonder boven wonder 3-1.’

Het was met recht een lekkere binnenkomer, vijf minuten na rust, toen Ter Leede weer scherp uit de startblokken schoot. Het drukte na de 2-0 gelijk door. Acht minuten later schoot Marc de Kruijs zijn tweede treffer binnen, op aangeven van Oussama Siali: 3-0.

Ian van Otterlo test de keeper van zijn oude club

Ter Leede geloofde het toen wel en schakelde zichtbaar een versnelling terug. Dat werd rond de 70e minuut afgestraft door Argon-topscorer Lokken. Ditmaal ging Ter Leede-doelman Sandor in de fout toen Lokken hem de bal ontfutselde. De 3-1 was daarna een koud kunstje voor Lokken.

Effectief
In de eindfase bleef het vervolgens wonder boven wonder 3-1. Met wat meer effectiviteit en precisie had het zomaar uit kunnen lopen naar 5-1. Dat bleef de hekkensluiter bespaard.

Ter Leede – Argon 3-1 (1-0). 9. De Kruijs 1-0, 50. Bok 2-0, 58. De Kruijs 3-0, 70. Lokken 3-1.

Ter Leede: Sandor, Boelee, Kraaijvanger. Van der Lans, Mouchih, Zandbergen, Zwetsloot (75. Dingjan), Van Otterlo ((84. Van Egmond), Siali, Bok (67. Van Veen), De Kruijs