Ter Leede heeft FC Rijnvogels dieper in de problemen gespeeld. De Sassenheimers wonnen de streekderby op De Kooltuin met 0-1. Noordwijk wist wederom te overtuigen en na de 4-2 overwinning op Rijsoord heeft de ploeg van trainer Kees Zethof de periodetitel voor het grijpen.

De derby die op de Kooltuin werd gespeeld was voor beide ploegen van groot belang. FC Rijnvogels moest winnen voor het vertrouwen en om weg te blijven uit de onderste regionen. Ter Leede had drie punten nodig om koploper Noordwijk te blijven achtervolgen. Uiteindelijk was het Ian Van Otterlo die via een vrije trap het enige doelpunt van de middag kon maken. Ter Leede blijft hiermee op de tweede plaats staan terwijl FC Rijnvogels is gezakt naar de veertiende plaats in de Hoofdklasse A.

Noordwijk heeft zeer goede zaken gedaan door Rijsoord met 4-2 te verslaan. De rood-witten kwamen op de Duinwetering al binnen een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong via een benutte strafschop van Martijn Le Congé. Emiel Wendt volgde snel met de 2-0, maar Rijsoord bracht zeven minuten later de spanning alweer terug.

Toch liep Noordwijk voor rust al uit naar een 3-1 voorsprong door een doelpunt van Denzel James. Na de thee scoorden beide ploegen nog tweemaal waardoor de eindstand 4-2 werd. Noordwijk kan volgende week bij gelijkspel of winst op directe concurrent Achilles Veen de eerste periodetitel binnenslepen.

Valken’68 heeft het duel met concurrent RCL niet weten te winnen. De winnaar zou aansluiting houden bij de top van de Tweede Klasse. De ploeg uit Leiderdorp won met 2-0.

In de Derde Klasse heeft Kagia niet voor een stuntje weten te zorgen tegen koploper Soccer Boys. De ploeg uit Lisserbroek kreeg vlak voor rust de eerste tegentreffer te verwerken. In de 87e minuut werd de genadeklap uitgedeeld: 2-0. Van Nispen wist in dezelfde competitie ook niet te winnen. De promovendus verloor met 4-1 van DWO ondanks een doelpunt van Jon Joost Cornelissens.

FC Rijnvogels – Ter Leede 0-1 (0-1)
Goal: Van Otterlo (Ter Leede)

Noordwijk – Rijsoord 4-1 (3-1)
Goals: Le Congé, Wendt, James, eigen doelpunt

RCL – Valken’68 2-0 (1-0)

Soccer Boys – Kagia 2-0 (1-0)

DWO – Van Nispen (zat.) 4-1 (1-0)
Goal: Cornelissens