Warmunda heeft in een wedstrijd waarin strijd en inzet de boventoon voerden de volle winst gepakt tegen Stompwijk. Daarmee stijgt de ploeg van Alan Campfens naar de vierde plek in de Derde Klasse. Het werd 2-1 voor de Warmonders.

Strijd, passie en inzet gaven de wedstrijd kleur. Het was een boeiend potje voetbal waarin beiden teams om elke centimeter streden. Menno van Noort was na afloop uiteraard tevreden met het resultaat: „Het was een hele zware pot, erg slopend. Het was een spannende wedstrijd, maar gelukkig hebben we hem gewonnen. Ik vond de overwinning zeker verdiend, we hebben weinig weggegeven, want we stonden verdedigend goed.’’

In een wedstrijd met amper uitgespeelde kansen, kwam Warmunda wel op voorsprong. In de allerlaatste minuut van de eerste helft speeltijd stiftte Selmo Kurbegovic de bal op schitterende wijze achter doelman Jordi Bennis.

Naïef
Maar vlak daarna kwamen de bezoekers uit Stompwijk alweer op gelijke hoogte. In de blessuretijd van het eerste bedrijf wist Nick Ammerlaan de stand alweer gelijk te trekken. En dat hadden de Warmonders aan zichzelf te wijten. Matig opbouwen werd genadeloos afgestraft.

Daar was de trainer van Warmunda, Alan Campfens, niet blij mee: „We kwamen op 1-0 door een mooie goal. Daarna ontbrak het aan een stukje volwassenheid in de ploeg. We waren te naïef in de keuzes die we maakten.”

,,Dat willen zij juist, dus is het enorm belangrijk dat je dat goed hebt staan. Maar goed daarvoor ben ik trainer, zodat ik dat nog kan neerzetten’’

In de eerste helft probeerde de oefenmeester van de Warmonders, aanvoerder Vincent Solleveld een aantal keer te bereiken. Hij vond dat Solleveld zich niet goed aan de afspraken hield. Het leek wel of de captain van Warmunda niet begreep wat zijn trainer bedoelde.

„We weten hoe zij spelen. Zij lieten hun spits, Rick Luiten, fungeren als aanspeelpunt. Hij trok Solleveld in mijn ogen uit het centrum, waardoor die bij een back uitkwam. Daardoor gooide hij ons centrum te veel open. Dat willen zij juist, dus is het enorm belangrijk dat je dat goed hebt staan. Maar goed daarvoor ben ik trainer, zodat ik dat nog kan neerzetten’’, zo was de uitleg achteraf van de trainer van de ploeg uit Warmond. In de tweede helft ging dat al een stuk beter.

FC Rijnland
Uiteindelijk scoorde Niels Dijkstra de winnende waardoor heel Warmunda kon juichen. Dit keer kwam Stompwijk niet gelijk terug en bleven de punten in Warmond. Daarmee is het elftal inmiddels al opgeschoven naar de vierde plek in de Derde Klasse.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen FC Rijnland op het programma. Een ploeg die één plekje onder Warmunda staat. Bij de ploeg uit Leiden rommelt het. Trainer Paul Pikaar is inmiddels opgestapt en zonder hem werd er met maarliefst 7-0 verloren van ASC.

Warmunda – Stompwijk 2-1 (1-1) 45. Kurbegovic 1-0, 45+1. Ammerlaan 2-0, 86. Dijkstra 2-1.

Warmunda: Christen, Arnst, Solleveld, B. van Noort, Holverda, El Kourami, Kortekaas (77. Harmouch), M. van Noort, Belmamoune, Dijkstra, Kurbegovic.

Tekst: Roy van der Meij

Archieffoto: Jeannette Dijkstra