Een bijzondere dag voor Stan van Bladeren. De Voorhoutse doelman (17) zette dinsdag zijn handtekening onder zijn eerste contract bij Ajax. De driejarige verbintenis gaat 1 juli in en heeft een looptijd van drie jaar. 

Van Bladeren keept in de A1 van Ajax en stond ook al een wedstrijd voor Jong Ajax in de Jupiler League onder de lat. De goalie speelde jarenlang voor Foreholte en belandde als B-junior in de opleiding van Ajax. Hij begon in de B2.

Van Bladeren heeft dezelfde ‘roots’ als Edwin van der Sar. Zijn illustere voorganger was dinsdag ook aanwezig bij de contractondertekening. ,,Ik weet niet wat het is met Voorhout en keepers”, grijnsde de huidige directeur marketing van Ajax. ,,Waarschijnlijk zijn we allemaal begonnen met het vangen van bloembollen en daarna overgeschakeld op echte ballen.”

Van Bladeren was een trots man na het ondertekenen van zijn contract. ,,Er spreekt heel veel vertrouwen uit, vooral omdat ik pas 17 ben.” De keeper omschrijft zichzelf als een echte Ajax-doelman. ,,Ik ben een meevoetballende keeper, iemand die het moet hebben van zijn tactisch inzicht en vermogen. Daarnaast heb ik goede reflexen.”

Foto; Ajax

POPULAIRE BERICHTEN