Hij is terug, de favoriete speler van…Vorig jaar een van onze populairste rubrieken. Wel met een belangrijk verschil. Na vorig seizoen de trainers is de keuze nu aan de aanvoerders. De spelregels zijn hetzelfde. Er mag geen teamgenoot gekozen worden en de speler moet actief zijn in het amateurvoetbal. We trappen af met Ter Leede-captain Rydell Kewal. 

Vorig seizoen kozen veel trainers voor een speler met wie ze in het verleden hadden gewerkt. Er was vaak wel een persoonlijke link. Kewal heeft echter een speler voorgedragen, die hij alleen van de velden kent. ,,Puur op basis van voetbalkwaliteit”, zegt hij. ,,Hanne Hagary is gewoon een goede speler, die verdiend een overstap van Lisse naar IJsselmeervogels heeft gemaakt.”

Kewal somt een aantal kwaliteiten van Hagary op. ,,Het is een slimme speler. Hij heeft een goede trap, is redelijk tweebenig, heeft een goed inzicht en kan tussen de linies spelen. Daarnaast pakt hij ook nog z’n goaltjes mee. Gewoon een complete voetballer.” Hagary doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en kwam via Excelsior en Almere City in de zomer van 2010 op Ter Specke terecht. Nu speelt hij dus bij IJsselmeervogels. 

In de tang

Kewal kwam Hagary vorig jaar tweemaal tegen in de Topklasse. ,,Thuis hadden we ‘m aardig in de tang. Hij kwam er toen niet echt aan te pas. We wonnen we ook. In de uitwedstrijd vond ik zijn kwaliteiten er wel uitkomen. Zij speelden toen met veel jongens, die het korte combinatiespel goed beheersten, waaronder Hagary.”

Als beste ploeggenoot waarmee hij ooit heeft gespeeld noemt Kewal Gertjan Tamerus. ,,Die was heel belangrijk voor ons. Hij had een heel goed inzicht, was sterk en bovendien tweebenig. Heel moeilijk te bespelen.” Tamerus speelt nu voor de Kon. HFC. Hij maakte furore bij Heracles Almelo in de Eredivisie en speelde in het seizoen 2011-2012 voor Ter Leede.

Foto: Hubert Habers

POPULAIRE BERICHTEN