Hij is terug, de favoriete speler van…Vorig jaar een van onze populairste rubrieken. Wel met een belangrijk verschil. Na vorig seizoen de trainers is de keuze nu aan de aanvoerders. De spelregels zijn hetzelfde. Er mag geen teamgenoot gekozen worden en de speler moet actief zijn in het amateurvoetbal. Aflevering zeven is een bijzondere. Tom Zoontjes (FC Lisse) draagt namelijk – eenmalig – twee spelers voor.

Een unicum doet zich voor. Niet eerder koos een speler voor twee favoriete voetballers. De primeur is voor Tom Zoontjes. ,,Ik kan natuurlijk nog veel meer goede spelers noemen, maar ik ben erg gecharmeerd van Hagary en Van den Boogaart. Het zijn beide jongens die veel energie in de wedstrijd leggen. Daarbij zijn het spelers die in staat zijn het spel naar zich toe te trekken. Mark in een iets verdedigende rol en Hanne meer aanvallend.”

Zoontjes speelde in een ver verleden nog samen met Van den Boogaart, de aanvoerder van Rijnsburgse Boys. ,,Dat moet in Oranje onder 14 of 15 zijn geweest. Hij zat toen bij Feyenoord en ik bij AZ. Mark is in zijn rol voor de verdediging erg belangrijk voor het team en kan de creatieve spelers ondersteunen. Zelf kan hij ook goed voetballen.”

Hagary, inmiddels speler van IJsselmeervogels, maakte de afgelopen jaren op Ter Specke indruk op Zoontjes. ,,Hij is een atletische speler en ondanks dat hij niet heel groot is, ook kopsterk. Hij was bij ons niet echt een scorende speler, maar de laatste weken scoort hij regelmatig als middenvelder bij IJsselmeervogels. Ik had hem graag nog bij Lisse gezien. Of we hem missen, weet ik niet. Dat het nu minder gaat, kan nooit aan één speler liggen.”

Tot slot wilde Zoontjes ook nog een onderschatte speler vermelden. ,,Jeroen Dedel”, stelde hij resoluut. ,,Ik vind het zonde dat hij de stap terug heeft gemaakt, want hij kan echt goed voetballen. Jeroen is – in tegenstelling tot Mark en Hanne – een speler die juist weinig energie in zijn spel legt. Als hij dat meer zou gaan doen, kan hij zeker op Topklasse-niveau voetballen en mag hij zeker terugkomen naar Lisse.”

POPULAIRE BERICHTEN