In een volgens Hein van Heek ‘typische 0-0 wedstrijd’ verloor FC Rijvogels met 1-0 van RVVH. Sleutelmoment van de wedstrijd was volgens de trainer een niet gegeven penalty voor zijn ploeg bij 0-0. Volgens Van Heek viel het treffen in Ridderkerk het best te omschrijven als ‘gezapig’.

De uitslag vond de coach van de Katwijkse club dan ook onterecht. ,,Zij waren de eerste helft beter, wij de tweede. Maar het was een duel waarvan je wist dat degene die als eerste zou scoren, ook de wedstrijd zou winnen. Helaas waren zij dat.”

Belangrijk moment was een penalty die over het hoofd werd gezien door de leidsman. ,,Ik zei na de wedstrijd tegen de scheidsrechter: ‘prima gefloten maar je had ons een pingel moeten geven’. Hij zei zeker van zijn zaak te zijn. Toen we de beelden in de bestuurskamer nog eens terugkeken, kwam hij terug op die woorden en gaf hij toe dat het een strafschop was.’’

Onterecht

De tegentreffer diep in de tweede helft deed geen recht aan de krachtsverhoudingen op dat moment. Van Heek vond zijn ploeg het tweede bedrijf beter. ,,We hadden meer balbezit en kansen op de 0-1. Niels van Veen miste 1 op 1 met de keeper. Een speler van RVVH (Benjamin Martha, red) deed dat drie minuten later vervolgens niet.’’

Door de verliespartij lijkt Rijvogels uitgeschakeld voor de derde periodetitel en voetbalt het nergens meer om in de competitie. Toch heeft Van Heek een doelstelling gevonden. ,,We gaan voor het linkerrijtje, dat is waar we thuis horen. Komende donderdag spelen we een oefenwedstrijd tegen WV-HEDW en met Pasen zijn we vrij. Daarna werken we toe naar SHO om onze doelstelling te verwezenlijken.’’

RVVH – FC Rijnvogels 1-0 (0-0). 80. Martha 1-0

FC Rijnvogels: Messemaker, J. Zandbergen, Wijmer, Ouwehand, De Best (87. Van Delft), Van der Horst, Van der Breggen, Guijt, Beijersbergen, Van Veen, Onderwater

Tekst: Matthijs Snepvangers