Net op tijd lijkt Foreholte de juiste ingrediënten te hebben gevonden voor handhaving in de Tweede Klasse. De Voorhouters wonnen met 3-2 bij VUC en pakten tien punten uit de laatste vier duels. Bram van der Lans tekende voor twee treffers en een assist.

,,Het had ook heel anders kunnen lopen”, zegt Bas Jongbloed, de andere doelpuntenmaker. ,,VUC kwam op 1-0 en kreeg daarna een strafschop, die goed werd gepakt door Matthijs Guijt. Bij 2-0 was het heel moeilijk geworden.”

Het was tevens het kantelmoment. Na de strafschop nam Foreholte het initiatief over. Het kwam via een goed uitgespeelde aanval, met als eindstation Van der Lans, weer langszij. Nog voor rust stond er een Voorhoutse voorsprong op de borden. Een corner werd door Van der Lans panklaar gelegd voor Jongbloed, die de bal net binnen de zestien stijf de kruising in joeg. ,,Ik schoot hem wel lekker binnen. Daardoor gingen we met een heel goed gevoel de rust in.”

Na de thee trok Foreholte de goede lijn door, al kwam VUC toch op gelijke hoogte: 2-2. Halverwege de tweede helft ontpopte Van der Lans zich als man van de wedstrijd door de winnende treffer tegen de touwen te schieten. ,,Het kon alle kanten op”, analyseert Jongbloed. ,,Wij gingen ook na de 2-2 vol voor de overwinning. Op basis daarvan is de overwinning wel verdiend.”