Katwijk heeft voor volgend seizoen weer twee spelers aan de kar geknoopt. Doelman Atam Koroglu en verdediger Mart Spierdijk hebben hun contract verlengd, meldt de club woensdag. Ook keeperstrainer Joost Terol heeft bijgetekend. Daartegenover staat het vertrek van spits Joost Leonard.

Leonard liet vanavond aan de technische staf weten volgend seizoen te zullen vertrekken. De balvaste spits kwam in 2012 over van VV Noordwijk en maakte dus zowel het kampioenschap als de degradatie mee. Dit seizoen kan Leonard onder Schreuder niet altijd op een basisplek rekenen. De centrumspits heeft nog geen nieuwe club.

Koroglu (35) kwam in 2010 naar Katwijk op het moment dat de club naar de Topklasse promoveerde. Hij gaat dus op voor zijn zesde seizoen aan de Krom. De goalie heeft bij Katwijk zijn rust gevonden. Hij wisselde tijdens zijn carrière veelvuldig van club, maar is nu bezig aan een lang dienstverband. Koroglu speelde onder meer voor Utrecht, Haarlem, AGOVV en vierde successen bij Türkiyemspor.

De 21-jarige Spierdijk is bezig aan zijn tweede seizoen bij Katwijk. Na een eerste leerjaar leek de Leidenaar dit seizoen zijn doorbraak te beleven. Hij speelde de eerste zes wedstrijden verdienstelijk in de basis. Nadat aanwinst Stefan Stam fit was bevonden, belandde Spierdijk op de bank. Hij kwam eerder uit voor ADO Den Haag en UVS.

Met het verlengen van Koroglu en Spierdijk liggen nu twaalf spelers. Ook het trainersduo Dick Schreuder en Dick Kooijman heeft al verlengd. Katwijk is met 37 punten uit 13 duels ongenaakbaar in de Hoofdklasse B.

POPULAIRE BERICHTEN