Mike Filippo heeft het naar zijn zin bij FC Lisse. De 24-jarige verdediger is populair in de groep. Dat komt ook door zijn Leidse humor die hij nogal eens in de kleedkamer laat rondcirkelen. Filippo heeft helemaal geen last van aanpassingen bij Lisse, het gevoel is alsof hij al jaren bij de club speelt. Op termijn hoopt hij de vaste linksback op Ter Specke te worden.

De Leidenaar speelde in de jeugd bij UVS, maar werd in de C-tjes benaderd door Quick Boys. Zijn ontwikkeling verliep op rolletjes bij de roemruchte club uit Katwijk. Zoals verwacht haalde hij de hoofdmacht onder Jos van Eck. Na 56 wedstrijden in het eerste elftal kwam de klad erin voor hem. Ted Verdonkschot werd de nieuwe man bij Quick Boys en daarmee vertroebelde het uitzicht op speeltijd voor Filippo.

Alles aan gedaan
Filippo: ,,Ik ben van nature een aanvaller. Toen ik bij Quick Boys aan de slag ging bij de C-tjes werd ik omgetoverd tot linksback. Sindsdien speel ik op die positie als ik word opgesteld. Een plaats als linkermiddenvelder ligt me ook wel. Ik was bij Quick Boys voor mijn gevoel goed bezig tot ik mijn plek kwijtraakte in het team. Verdonkschot kreeg er elf nieuwe spelers bij. Ik voelde toen al dat ik het kon vergeten. Ik heb er alles aan gedaan om te slagen en te vechten voor mijn plek bij Quick Boys. Maar het ging me steeds meer tegenstaan. Ik kon het niet meer opbrengen en ben na een half jaar gestopt.”

Kickboksen

Filippo had echter weinig tijd nodig om een nieuwe uitdaging te zoeken. Die uitdaging werd kickboksen. ,,Ja, die sport intrigeert mij. Ik heb het een halfjaar gedaan en met heel veel plezier. Ik bleef lekker fit en toen kwam FC Lisse op het goede moment voor mij. Vorig seizoen speelde ik onder Misha Salden zo’n zestien duels. Een prima start. Mijn doel is om de vaste linksback van FC Lisse te worden.”

Op Ter Specke ziet Filippo de derde trainer in korte tijd tegenover zich. ,,Ja, dat kan gebeuren in het voetbal. We moeten zo snel mogelijk omschakelen en ons aanpassen. Elke trainer heeft zijn eigen visie. Robbert de Ruiter heeft dat zeker. Dat vind ik belangrijk, ook voor het team. Ik heb een goed gevoel bij deze trainer. Voor hem is iedereen gelijk.”

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: Hubert Habers

POPULAIRE BERICHTEN