Het had de wedstrijd van zijn leven moeten worden, maar het draaide uit op een nachtmerrie. Dennis Meiland viel in de derby van Van Nispen tegen SV Hillegom (0-1) al na twintig minuten uit met een zware knieblessure. Zeer waarschijnlijk heeft de verdediger voor de tweede keer zijn kruisband afgescheurd. ,,Het is nog niet bevestigd, maar ik weet vrijwel zeker dat het opnieuw mijn kruisband is, nu van mijn andere knie. Ik voelde precies hetzelfde als de vorige keer. Het is een wonder als het niet zo is.”

Meilands gedachten gaan terug naar de twintigste minuut, het moment waarop het noodlot toesloeg. ,,Het was een super lullig moment. Er was niemand in de buurt en ik werd ook niet aangeraakt. Ik wilde de bal afschermen en toen ging het fout. De vorige keer kwam ik na een luchtduel verkeerd neer. Dan verwacht je het eerder.”

Meteen wist Meiland dat het foute boel was. ,,Ik hoorde vier of vijf grote kraken, net als de vorige keer. In het ziekenhuis vroegen ze of mijn knieholte hard was en dat was ook het geval. Ze schatten de kans dat het mijn kruisband is op zestig of zeventig procent, maar zelf weet ik het eigenlijk voor honderd procent.” Een MRI-scan maandag in Amsterdam moet duidelijkheid verschaffen.

Wedstrijd van zijn leven

Dat uitgerekend tegen SV Hillegom het noodlot opnieuw toesloeg, maakte het extra wrang. ,,Ik had er enorm veel zin in en was ook degene die het vuurtje een beetje opgestookt had. Bij VVSB heb ik mooie wedstrijden gespeeld tegen Feyenoord en ADO Den Haag, maar dat ging nooit om het ‘echie’. Dit had de mooiste wedstrijd uit mijn leven moeten worden. Als het ergens op een bijveld in de Veen gebeurt is het ook rot, maar met zo’n 1500 supporters langs de lijn is het helemaal vervelend.”

Meiland: ,,Ik heb vervelende dagen achter de rug. Mentaal is het nog zwaarder dan fysiek. Ik kan nu bijvoorbeeld ook niet werken, terwijl het een drukke tijd op mijn werk is. Ik zit in de werving en selectie en moet sollicitaties op kantoor afnemen. Ik kan die mensen moeilijk naar mijn huis laten komen.”

Mocht Meilands gevoel uitkomen en hij definitief slecht nieuws krijgt, dan is de kans groot dat hij stopt. ,,Moet ik dan weer negen maanden revalideren voor voetballen op Derde Klasse-niveau? Bij de eerste keer troostte ik me met de gedachte dat ik in ieder geval nog een sterke linkerknie had. Nu heb ik twee verrotte knieën. Dit is niet hoe ik het me voorgesteld had toen ik op mijn zestiende debuteerde in het eerste van VVSB en op proef mocht bij ADO Den Haag. Het is heel zuur.”

Foto: Trudy van den Berg

POPULAIRE BERICHTEN