Het bleef gisteren na afloop van Rijnsburgse Boys – Genemuiden (2-0) angstvallig stil rondom Raily Ignacio. De topschutter werd bewust in de luwte gehouden en mocht de pers niet te woord staan.

Een halfuur voor de wedstrijd werd bekend dat Rijnsburgse Boys in beroep gaat tegen de schorsing van vier wedstrijden die Ignacio kreeg opgelegd van de KNVB. De spits speelde daarom gewoon mee tegen Genemuiden en deed dat met verve. Hij scoorde in blessuretijd de 2-0 vanaf de penaltystip. In de eerste helft had Ignacio tweemaal de lat geraakt.

Ignacio kreeg de schorsing naar aanleiding van een actie in het oefenduel tegen ADO ’20 van twee weken geleden. Hij zou een elleboogstoot hebben uitgedeeld. Ignacio moest naar de kant en coach Niek Oosterlee mocht een vervanger inbrengen. Toch rapporteerde scheidsrechter Koene de kaart aan de bond, die Ignacio eerder al vroeg een verweerschrift te schrijven.

Coach Niek Oosterlee bekende na de wedstrijd dat Rijnsburgse Boys nog bezig is om een voorhoedespeler naar de Middelmors te halen. De trainer wilde geen namen noemen, maar zei wel dat het om een aanvaller uit het betaalde voetbal ging. Mogelijk anticiperen de Uien daarmee op een schorsing van Ignacio, mocht die in het beroep gehandhaafd blijven.