,,We staan weer met beide benen op de grond”, stelde SJC-aanvoerder John Hoogeveen. Zijn ploeg maakte de eerste twee wedstrijden indruk, maar slikte tegen Purmersteijn de eerste nederlaag. De uitslag viel uiteindelijk hoog uit: 1-4. ,,Zij gaan zeker bovenin meedraaien. Wij óók, maar dan moeten we wel beseffen dat we in dit soort wedstrijden iets extra’s moeten brengen.”

,,De eerste helft waren we aan elkaar gewaagd en waren er kansen over en weer”, vertelt Hoogeveen. ,,Zij hadden misschien het iets betere van het spel, maar wij kregen ook goede kansen.” Uit een strafschop kwamen de bezoekers op 0-1.

SJC kwam na rust furieus uit de startblokken. De 0-2 was dan ook een fikse tegenvaller. SJC kreeg via een makkelijk gegeven strafschop weer aansluiting. ,,Die penalty van hun was een slechte beslissing van de scheidsrechter, maar die van ons was helemaal discutabel”, vond Hoogeveen. Richard Versteden pakte het buitenkansje niettemin dankbaar uit.

Dom balverlies

,,We hadden toen het gevoel dat de gelijkmaker zou vallen”, vervolgt Hoogeveen. ,,Maar wederom uit stom balverlies, zoals eigenlijk bij alle tegengoals het geval was, werd het 1-3. Toen was het over en sluiten. Uiteindelijk hebben we terecht verloren. We moeten beseffen dat we in dit soort wedstrijden volle bak moeten spelen. Niet op tachtig, maar op honderd procent. Ik wil niet zeggen dat we niet onze best hebben gedaan, want er is keihard gewerkt. Maar iets extra’s konden we niet brengen.”

SJC en Purmersteijn troffen elkaar in 2010 en 2011 in de nacompetitie. Hoogeveen kon en wilde zich van die ontmoetingen weinig meer herinneren. ,,Het interesseert me echt niet tegen wie we spelen. Ik vind dat we altijd van eigen kracht uit moeten gaan. Wat dat betreft hebben we met Kees Zethof een leuke trainer. Die denkt ook helemaal niet aan de tegenstander, maar vooral aan zijn eigen ploeg.”