De kracht van VVSB de laatste seizoenen was de weinig gepasseerde en ingespeelde defensie. Wie nu naar de ranglijst kijkt ziet dat de Noordwijkerhouters al vijftien tegengoals hebben moeten incasseren in zes wedstrijden. Met de (snelle) rentree van Ronald van der Meer moet de defensieve kwetsbaarheid weggenomen worden.

Wie wat verder kijkt dan alleen de kille cijfers op de ranglijst zag ook een keepersprobleem in de eerste wedstrijden. Eerste doelman Van der Meer raakte al in de openingswedstrijd tegen Hercules geblesseerd en leek met twee gebroken middenhandsbeentjes lang uit de roulatie te zijn.

Een week geleden maakte hij echter al zijn rentree tegen Vitesse. Bijzonder snel, vond ook Van der Meer. ,,Het was eerst de bedoeling dat ik vier weken in het gips zou zitten, maar daar kwamen ze in het ziekenhuis al vrij snel op terug. De doktoren zeiden dat er na twee weken niks meer met het bot kan gebeuren, maar dat je spieren vooral weer op kracht moeten komen. Daarom heb ik thuis op de bank met een balletje getraind en natuurlijk ook gewoon op de club. Vervolgens heb ik de reactie van mijn lichaam afgewacht op de trainingen. Ik was natuurlijk ontzettend blij dat ik dinsdag kon spelen. Dat zijn de mooiste potten.”

Hoewel Van Leeuwen het niet makkelijk wilde toegeven, heeft VVSB inderdaad (te)veel doelpunten geïncasseerd door het keepersprobleem. ,,Doordat Van der Meer en Joey Pouw geblesseerd waren en derde doelman (Raimond Duivenvoorde) rood kreeg, moest er zelfs een junior, Luuk van Paridon, op goal. Die heeft het overigens fantastisch gedaan tegen EVV. Hij moest er na het rood van Duivenvoorde gelijk in en had geen seconde de tijd om zich druk te maken. Ideaal was het allemaal niet.”

Blije Van Leeuwen

Van Leeuwen is erg blij met de terugkeer van Van der Meer. ,,Ronald heeft gewoon bepaalde kwaliteiten die het team beter maken. Hij kan benarde situaties voorkomen door zijn coaching en daarmee ook tegengoals voorkomen. Dat geeft ook rust aan de verdediging”, legt de coach uit.

Van der Meer kon zich wel vinden in de woorden van zijn coach: ,,Ja, in een team heb je met zo’n vijf, zes man hetzelfde doel, namelijk doelpunten van de tegenstander voorkomen. En met die vaste namen raak je naar verloop van tijd ingespeeld en kun je elkaar makkelijk coachen. Als de doelman dan wegvalt, is dat voor de verdediging ook weer een extra onzekerheid. Vandaar dat die goals zo makkelijk vielen.”

De doelman van VVSB ging zelf overigens bij de 4-2 van HSC ’21 niet vrijuit, toen hij een bal door zijn handen liet glippen na een corner. ,,Dat was gewoon een fout van mij. Wat dat is? Ik denk toch een gebrek aan wedstrijdritme. Maar gelukkig gebeurde het op een moment dat de wedstrijd al gespeeld was”, glimlacht Van der Meer.

Tekst: Frank Venema

POPULAIRE BERICHTEN