Uiteindelijk bleef de schade met 5-1 nog beperkt voor ASC. SV Hillegom had een droomstart en kwam na een snoeiharde uithaal van Jeroen Dedel al na twee minuten op voorsprong. De toon was gezet. De laagvlieger hoefde niet de illusie te koesteren dat er op de Zanderij iets te halen viel.

Hillegom had weinig last van de naweeën van vorige week. Na het onfortuinlijke eerste verlies tegen Teylingen pakte de ploeg gewoon de draad weer op. Tim Maitan verving de zieke Ruben Beentjes en deed dat moeiteloos. Na zeventien minuten scoorde Nick van Staveren de 2-0 en ging iedereen er maar eens goed voor zitten. Hoe hoog de score zou uitvallen, vroegen de supporters zich af?

Dat viel uiteindelijk tegen, omdat de ploeg van Raymond Noordam weinig trek had in een oorwassing. Met lange ballen en een Berlijnse muur voor het eigen doel werd getracht Hillegom te ontmoedigen. Eenzame spits bij de ploeg uit Oegstgeest, Ruben Dutrieux, liep zich een ongeluk, de rest bleef achterin hangen.

Smullen geblazen

Voor de liefhebbers viel er genoegen te beleven. Acties van Dedel en Aidan Ryan, zowel voor de rust als erna, waren smullen geblazen. Vooral sneltrein Ryan was niet te houden. Jammer was dat diens voorzetten vaak werden onderbroken en de eindpass ontbrak.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam ook een vorm van nonchalance om de hoek kijken bij de Hillegommers en kreeg ASC zowaar een paar kansjes. Zo pareerde Hillegom-keeper Daan Ruigrok voortreffelijk een vrije trap van Dutrieux. Uitgerekend de goalie ging even later toch in de fout. Een lange bal werd verkeerd beoordeeld door Ruigrok. Wie anders dan Dutrieux profiteerde. Zo kon ASC coach Noordam tevreden de rust ingaan met slechts een 2-1 achterstand.

Maar de aspiraties van ASC konden vlot in de tweede helft alweer de ijskast in. Slechts vijf minuten hadden de manschappen van Naber nodig om orde op zaken te stellen. De vervanger van Beentjes Tim Maitan kegelde de bal subliem in de verre hoek (3-1). Meteen was de koers gelopen, want Hillegom domineerde weer zoals vanouds.

Heerlijk gevoel

Maitan: ,,De goal gaf me een heerlijk gevoel. Ik moest Ruben vervangen en dan wil je toch belangrijk zijn voor het team. Dat ik dan de belangrijke 3-1 maak is helemaal prachtig. Voor mijn gevoel heb ik lekker gespeeld. Het was lastig spelen met de lange ballen van ASC, die veelvuldig werden gehanteerd. Maar we hebben ons niet van de wijs laten brengen door die aanpak en zijn blijven spelen zoals we altijd doen.”

De score uitbreiden gebeurde nog in het verdere verloop van de wedstrijd. Hillegom liep uit naar 4-1 door een goal van Frank de Groot. Vlak daarvoor werd nog een doelpunt afgekeurd van hem wegens duwen. Tien minuten voor tijd schoot Dedel nog een penalty binnen na het vloeren van de ongrijpbare Ryan en stond de teller op 5-1. Een eindstand waar niets op viel af te dingen.

SV Hillegom – ASC 5-1 (2-1). Goals: Dedel (2), Van Staveren, Maitan, De Groot

SV Hillegom: Ruigrok, Van Saase, Saase, Van den Berg, De Groot, Van Leeuwen (Staats), Van de Paard, Pijpers, Van Staveren, Maitan( Angevaare). Ryan, Van Staveren (65, Van Trigt), Dedel