Ter Leede heeft het op het nippertje de tweede ronde bereikt van de Districtsbeker. In de derde poulewedstrijd speelde de ploeg van Henk Wisman dinsdagavond met 2-2 gelijk tegen eersteklasser DEM uit Beverwijk. Met vier punten uit drie duels bleef de ploeg zodoende op doelsaldo Voorschoten ’97 voor.

Vincent Ammerlaan (zie foto) bracht de Sassenheimse formatie al vroeg in een zetel. Na zes minuten trof de linkspoot raak. Na goed een kwartier stond het echter alweer gelijk. Vlak voor rust werd de schade voor Ter Leede nog groter toen de ploeg op een 2-1 achterstand kwam. Na de thee stond DEM binnen een minuut al met tien man toen de rechtsachter met twee keer geel kon inrukken.

Het wachten was op de gelijkmaker en die kwam gelukkig voor de bezoekers ook. Thierry van der Kooye schoot zijn ploeg tien minuten voor tijd in veilige haven. Zodoende gaat Ter Leede samen met o.a. Quick Boys en FC Rijnvogels door naar de eerste knock-out ronde.