,,Een kansloze missie”, zo typeerde trainer Andries Wendt de wedstrijd van Valken ‘68 tegen Sportlust ’46. De Valkenburgers verloren met 0-3. Na vorige week een pak op de broek te hebben gekregen van Haaglandia, was dit de tweede ruim verloren wedstrijd achter elkaar. Volgens Wendt is er geen man overboord. ,,Zij horen bij de kampioenskandidaten. Er gaan vier clubs uitmaken wie er eerste wordt en de rest speelt voor handhaving in de Eerste Klasse. Daar horen wij bij.”

Hoe kansloos de middag was voor Valken ’68 bleek aan de kansenverhouding. De Valkenburgers wisten namelijk geen kans te creëren voor het doel van Sportlust. Dat was volgens Wendt de verdienste van de bezoekers uit Woerden. ,,Complimenten voor die ploeg hoor. Ze hebben sowieso maar 13 tegengoals in 21 wedstrijden gehad. Datis knap.”

Goedkope 0-2

Sportlust toonde zich dus een terechte winnaar. ,,Vrijwel één van hun eerste kansen was raak. We probeerden nog wel op 1-1 te komen, maar vlak na rust lag de 0-2 binnen, dan weet je dat het over is. We hebben nog wel achterin 1 op 1 gespeeld en dat heeft Sportlust prima weggecounterd. Die 0-2 van hun was trouwens goedkoop. Volgens mij was het buitenspel. Maar de scheidsrechter besliste anders en toen was het klaar met de wedstrijd.”

Met Haaglandia en Sportlust achter de rug speelt Valken ’68 na het Paasweekend tegen Swift. Weer een kampioenskandidaat. ,,We krijgen een serie van vier keer tegen een topploeg. Dan maak je kans dat je natuurlijk een keer verliest. Dat weten de spelers zelf ook wel. Je hoopt dat je met de ploeg ergens nog puntjes  pakt zoals we dat gedaan hebben tegen Deltasport. Het is jammer dat het we nu even de puntjes niet pakken, want we hebben juist net een goede reeks achter de rug”, besluit Wendt.

Tekst: Frank Venema

Foto: Gerrit van der Nagel

POPULAIRE BERICHTEN