De vraag stellen is hem beantwoorden, vindt Wilfred van Leeuwen. ,,Waarom zou je weggaan als je het ergens naar je zin hebt?” De trainer verlengde vanmiddag zijn contract bij VVSB en gaat op voor zijn derde seizoen aan de Boekhorst. 

,,Alle betrokken partijen hebben een goed gevoel over de samenwerking”, stelt Van Leeuwen. ,,Vorige week hebben we de intentie uitgesproken om met elkaar door te gaan en vanmiddag zijn we akkoord gekomen. Ik ben hier bij VVSB nog niet klaar.”

Van Leeuwen ziet nog genoeg perspectief bij VVSB. ,,Wat mij betreft is er een goede basis om verder te gaan. De rek bij de spelersgroep is er nog lang niet uit en het feit dat de club heeft aangegeven met bepaalde dingen mee te willen werken, is voor mij erg belangrijk.”

VVSB gaat proberen de organisatie rond het eerste elftal verder te professionaliseren. ,,We gaan intensiever met video-analyses werken en willen stappen maken op het gebied van de medische staf en de selectie. Daarnaast heeft de club aangegeven binnen het eigen budget de stap naar Tweede Divisie te willen maken, mocht die er komen. Die ambitie spreekt mij aan.”

Onder Van Leeuwen heeft VVSB duidelijke stappen voorwaarts gemaakt. Niet alleen zijn de prestaties flink verbeterd – zo eindigden de Noordwijkerhouters vorig seizoen als gedeeld tweede – ook is de ploeg aantoonbaar beter veldspel op de mat gaan leggen. ,,Maar ook daar valt nog veel progressie te boeken. We zijn pas net begonnen met voetballen”, aldus Van Leeuwen.

Van Leeuwen brak door als trainer bij Westlandia, waarmee hij de titel in de Hoofdklasse pakte. In het seizoen 2010-2011 miste hij op een haar na promotie naar de Topklasse met Quick Boys. In een beslissingswedstrijd om de titel werd verloren van Noordwijk. Van Leeuwen werkte ook enkele jaren bij ADO Den Haag, iets wat hij aanvankelijk combineerde met het hoofdtrainerschap van VVSB. Inmiddels is de voormalig keeper van Teylingen vertrokken bij de Residentieclub.

POPULAIRE BERICHTEN