Een weekeinde zonder competitieverplichtingen, maar een vol bekerprogramma. Negen ploegen uit de Bollenstreek kwamen vandaag in actie. En van die negen slaagden er zeven ploegen in zich te plaatsen voor de derde ronde van de districtsbeker. Slechts VVSB en Kagia gingen kopje onder. Hier volgt een overzicht.

Quick Boys – Deltasport 5-0

De Katwijkers plaatsten zich gemakkelijk voor de volgende ronde. Voor de rust brak Thom de Vries de ban voor de thuisploeg. Na de rust voerden Maarten Woudenberg, Philippe den Hartog opnieuw De Vries en invaller Jeroen Ketting de score verder op, tegen de koploper in de eerste klasse die in de landelijke beker nog te sterk was voor Willem II.

RVVH 2 – Katwijk 0-1

De koploper in de Hoofdklasse B plaatste zich met de nodige moeite voor de volgende ronde. Katwijk won in Ridderkerk door een doelpunt van Dylan Guijt halverwege de tweede helft met 0-1. Katwijk- trainer Dick Schreuder speelde met veel invallers en gaf bijna al zijn basisspelers rust.

VVSB – Scheveningen 1-2

Het mooiste affiche in de regio was die misschien wel tussen VVSB en Scheveningen. Beide topklassers kennen een goede start van het seizoen. Al in de vierde minuut schoot Brandon Zigo Tichem de gastheren op voorsprong. Na de rust was het duel binnen acht minuten helemaal omgedraaid. Ferry de Jong en Mehmet Aldogan zorgden voor een Scheveningse overwinning op de Boekhorst en zorgde ervoor dat VVSB ook in de districtsbeker is uitgeschakeld, na het eerdere verlies tegen Vitesse in de landelijke beker.

FC Rijnvogels – Alexandria ’66 2-2 Rijnvogels w.n.s. 7-6

Bijna leek er een sensatie te gaan gebeuren op de Kooltuin. De thuisploeg wist namelijk pas na strafschoppen verder te bekeren. Een veel beter Rijnvogels keek bij rust tegen een 0-1 achterstand aan. Na ruim een uur spelen maakte Jeffrey Beukenholdt de verdiende gelijkmaker voor de ploeg van Hein van Heek. Invaller Mitchell Beijersbergen leek tien minuten voor tijd zijn ploeg in veilige haven te schieten, maar een fout in de slotminuut bracht de Rotterdammers naast de thuisploeg. Na het nemen van strafschoppen konden de Katwijkers alsnog opgelucht ademhalen.

Rijnsburgse Boys – Zwervers 2-0

De uitslag doet anders vermoeden, maar het krachtsverschil was groot op de Middelmors vanmiddag. Twee identieke situaties brachten de Uien de winst. In beide gevallen was Raily Ignacio de afmaker en Javier Martina de aangever. De spits zette de Uien na ruim een half uur spelen op voorsprong. Daarvoor had Rijnsburg al een aantal goede kansen laten liggen. Na de thee rondde Ignacio een voorzet van Martina af met het hoofd. Dat de score niet groter uitviel was te danken aan de onzorgvuldigheid aan Rijnsburgse kant.

RCL – FC Lisse 0-4

Eindelijk weer eens een overwinning voor de ploeg van Misha Salden. Tegen de tweedeklasser uit Leiderdorp werd het 0-4 voor de geelblauwen. In een aantrekkelijke eerste helft kopte verdediger Niels Buijs de bezoekers op 0-1. Diezelfde Buijs besliste na rust het duel met zijn tweede treffer. Thierry Monteny en Guido Pauw voerden de score verder op. Bij FC Lisse maakten Koen Fokkema en Kevin Wijers hun rentree in de basis na blessureleed.

Noordwijk – Zwaluwen 2-1

Ook Noordwijk kende weer een succesje. De geplaagde formatie van Oscar Alkemade versloeg competitiegenoot Zwaluwen uit Vlaardingen met 2-1. Jon-Joost Cornelissens en Mario Lomis zorgden al voor rust voor een veilige marge voor de thuisploeg. De treffer in de slotfase deerde de gastheren niet. Noordwijk tankt zo het broodnodige vertrouwen voor de clash van volgende week tegen koploper Katwijk.

Ter Leede – Westlandia 2 3-0

Een simpele overwinning voor het elftal van Henk Wisman. Mike Dam en Vincent Ammerlaan waren voor rust trefzeker. Mitchell Kappenberg maakte zijn faam als vrije trappenspecialist weer eens waar door de derde Sassenheimse treffer voor zijn rekening te nemen.

De Ster – Kagia 2-2 De Ster w.n.s. 4-2

Rens Lamboo dacht de Lisserbroekers met twee treffers een ticket naar de volgende ronde te bezorgen. De ploeg van Anton Wijsman is in de competitie de laatste weken goed op dreef en leek ook De Ster vrij eenvoudig over de knie te leggen. Maar in de laatste vijf minuten ging het mis. Binnen drie minuten stond het weer gelijk en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Daarin bleek de thuisploeg over de beste zenuwen te beschikken.