FC Lisse treft een Excelsior Maassluis in topvorm. De Tricolores pakten na de aanstelling van interim-trainer John de Wolf liefst zestien punten uit de laatste zes duels en zijn koploper in de derde en laatste periodetitel. Excelsior Maassluis heeft net als Lisse 33 punten. De voorsprong op nummer dertien ONS Sneek bedraagt met nog drie wedstrijden te gaan vijf punten. Eerder dit seizoen won Lisse op eigen veld met 3-0 van Excelsior Maassluis.

KatwijkFC Rijnvogels is een wedstrijd die eigenlijk nergens meer om gaat, maar het blijft natuurlijk een Katwijkse derby. Kampioen Katwijk verspeelde dit seizoen slechts vijf keer punten in de Hoofdklasse B en boekte in december een benauwde 2-1 zege op De Kooltuin. Trainer Dick Schreuder zei benieuwd te zijn naar de reactie van zijn elftal na de vele festiviteiten van het afgelopen weekend. De laatste zege van Rijnvogels dateert van 7 februari, thuis tegen ’s FC Gravenzande. Rijnvogels heeft zeven punten voorsprong op nummer elf XerxesDZB.

De Rotterdammers gaan op bezoek bij Ter Leede, dat snakt naar weer eens een succesje. De Sassenheimers hadden hun zinnen gezet op de winst van de derde periodetitel, maar verloren de laatste vier competitieduels en zijn uitgespeeld. Ter Leede is inmiddels afgezakt naar de zevende plaats op de ranglijst. Een plek in de top vijf zit er echter zeker nog wel in voor de ploeg van coach Henk Wisman.

Sterke defensies

De topper van dit weekeinde wordt in Ridderkerk gespeeld, waar RVVH en Quick Boys de degens kruisen. De tweede plek staat op het spel. Het verschil tussen nummer twee Quick Boys en nummer vier RVVH bedraagt vijf punten. Beide ploegen kunnen leunen op een sterke verdediging. Quick Boys en RVVH kregen respectievelijk slechts 22 en 24 doelpunten tegen.

Voor Noordwijk staat er opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma. De Noordwijkers doen nog volop mee in de strijd om de laatste periodetitel. De equipe van trainer Dogan Corneille staat daarin tweede en moet alleen Spijkenisse voor zich dulden. Noordwijk moet in de resterende vijf duels twee punten zien goed te maken. De Noordwijkers mogen zaterdag geen punten laten liggen tegen Kloetinge.

Vierluik grote clubs

Valken ’68 mocht zich de afgelopen weken testen tegen de ‘grote’ clubs in de Eerde Klasse B en is te licht bevonden voor de top in deze afdeling. De Valkenburgers gingen onderuit tegen achtereenvolgens Haaglandia, Sportlust’46 en Swift en nemen het zaterdag op tegen nummer vier Deltasport. Valken ’68 zag daardoor de onderste ploegen wel dichterbij komen. Nummer elf Voorschoten’97 volgt op nog maar vijf punten.

Kagia moet in de slotfase van de competitie nog alle zeilen bijzetten om een plek in het linkerrijtje veilig te stellen. De Lisserbroekers verspeelden vorige week in een spektakelstuk twee punten tegen Zwammerdam (4-4) en moeten nu naar Oegstgeest, de ploeg van voormalig Kagia-trainer Jerry Ubink. Kagia was de sterkste in het heenduel met de Oegstgeestenaren: 3-2.

De topklassewedstrijd Rijnsburgse Boys – Spakenburg is afgelast. Spakenburg-verdediger Joël Tillema is in de nacht van woensdag op donderdag zijn pasgeboren zoontje verloren.

Foto: Hubert Habers

POPULAIRE BERICHTEN