Pas na een halfuur spelen ontwaakte de zaterdagtak van Van Nispen in het thuisduel tegen Be Fair uit haar winterslaap. De snelle 0-1 werd nog voor rust ongedaan gemaakt, waarna de Zilkse formatie kort na de pauze uitliep naar 3-1. Die voorsprong bleek uiteindelijk genoeg: ,,Goed voor ons zelfvertrouwen”, omschreef Jeffrey Koemans de zege op de runner-up.

,,We hebben twee maanden niet gespeeld en omdat onze trainingsintensiteit niet echt hoog is, we trainen een keer per week, hadden we het vandaag knap lastig. Be Fair is gewoon een goede ploeg en dat viel vandaag te merken”, begon Koemans na afloop.

Van Nispen begon niet goed aan de ontmoeting met de formatie uit Waddinxveen. Binnen het kwartier keek het tegen een 0-1 achterstand aan.  Hierna duurde het nog vijftien minuten voordat de thuisploeg een beetje op gang kwam. Na een steekpass van  Jeffrey Koemans tekende Jon Joost Cornelissens voor de gelijkmaker, waarna Van Nispen het initiatief hield, hoewel de score tot de thee onveranderd bleef.

Verschil
,,Wij begonnen slecht aan de wedstrijd en dat overkwam Be Fair na de rust, met dat verschil dat wij dat in twee treffers uitdrukten”, zei Koemans over de eerste minuten na rust. Het waren opnieuw Cornelissens en Ivo van der Vlugt die de thuisploeg in vier minuten tijd op een riante 3-1 voorsprong hadden gezet.

,,Dan denk je misschien dat de koers gelopen is, maar dat was dit keer niet zo. We zakten teveel in en dat gaf Be Fair de kans om iets terug te doen. Zelf ben ik toen gewisseld omdat het conditioneel nog niet helemaal goed zit bij me.  De meeste tegenstanders trainen twee of zelfs drie keer per week en in combinatie met onze langdurige winterstop moet er op dat gebied nog wel het een en ander gebeuren bij ons”, vond Koemans.

Toch haalde de thuisploeg de eindstreep met vlag en wimpel. In tegenstelling tot het duel in Waddinxveen, toen Van Nispen in de slotfase een 0-1 voorsprong compleet verspeelde, hield geel-rood dit keer wel stand. Met zijn tweede doelpunt van de middag gooide Van der Vlugt met nog vijf minuten te gaan de wedstrijd in het slot.

Kansen
Door de 4-2 zege klimt Van Nispen naar de vijfde plaats op de ranglijst van de Derde Klasse A, waar de ongenaakbare koploper Soccer Boys de dienst volledig uitmaakt. Daarachter bevinden zich vier clubs die om de resterende prijzen lijken te gaan vechten, waaronder Van Nispen. Koemans ziet echter nog kansen voor zijn ploeg die weliswaar zestien punten achterstand heeft op de koploper, maar daarbij nog wel drie inhaalduels tegoed heeft.

,,Aanstaande woensdag spelen we voor de kwartfinales van de Haarlems Dagblad Cup in Haarlem tegen EDO. Een pittig potje, maar in ieder geval goed voor het wedstrijdritme. Daarna volgt op zaterdag de uitwedstrijd bij koploper Soccer Boys. Thuis verloren we onterecht met 1-2. We hebben daar dus iets recht te zetten en als dat lukt naderen we ze weer een stukje en keren we weer een beetje terug in de race,”  klonk het optimistisch.

Van Nispen – Be Fair 4-2 (1-1): 13. 0-1, 28. Cornelissens 1-1, 47. I. van der Vlugt 2-1, 49. Cornelissens 3-1, 74. 3-2, 85. I van der Vlugt 4-2.

Van Nispen: Van Hensbergen, Schoenmakers, R. van der Vlugt, De Ridder, Davina, Annegarn, Van der Plas, Kok, Koemans (70. Parlevliet), Cornelissens (56.De Kok), I. van der Vlugt

Archieffoto: Trudy van den Berg