De zondagtak van Van Nispen heeft zondagmiddag de tweede overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van René Ras behaalde deze overwinning op bezoek bij Bernardus (0-1). Jeffrey van der Geest tekende na een half uur spelen voor de enige treffer van de wedstrijd. Door de overwinning staan De Zilkers nog maar een punt achter op Bernardus. Daarnaast hebben Ras en zijn mannen nog een wedstrijd te goed.

Volgens Mark van Saase was de overwinning van Van Nispen terecht, maar moest de punten vol overgave worden binnengesleept. ,,Dat we deze pot op karakter binnen hebben gehaald, kun je wel zeggen”, vond de middenvelder aan de telefoon.

,,We speelden deze keer op kunstgras en we hebben de laatste tijd veel wedstrijden op natuurgras gespeeld. Vooral bij ons thuis was het veld de laatste weken slecht en daarom zag je ook dat wij vandaag (zondagmiddag, red.) even moesten wennen aan het veld. Gelukkig scoorde Jeffrey (Van der Geest, red.) voor de rust nog.”

,,Aangezien ik pas net bij de selectie zit, zal ik daar niet snel over oordelen, haha.”

Na een rommelige beginfase mochten de bezoekers na een halfuur spelen een vrije trap vanaf de linkerkant nemen. Deze werd keurig in het zestienmeter gebracht en de man in vorm, Van der Geest, wist de bal tegen de touwen te knikken: 0-1. De aanvalsleider van de Zilkers maakte daarmee zijn vijfde doelpunt van het seizoen.

,,Je kan wel zeggen dat hij het eindelijk te pakken heeft”, vervolgt Van Saase zijn verhaal over z’n teamgenoot ,,Ik moet wel eerlijk zeggen dat die er dit seizoen wat meer had kunnen maken. Maar aangezien ik pas net bij de selectie zit, zal ik daar niet snel over oordelen, haha.”

Stijgende lijn
Ras en zijn mannen behaalden uit de laatste vier wedstrijden zeven punten.Traditioneelsgewijs kent de ploeg juist een goede eerste seizoenshelft en een slechte tweede. Daar lijkt voorlopig mee te worden afgerekend.

,,Je ziet bij ons dat er een stijgende lijn in zit. Als je uit de laatste vier wedstrijden zeven punten pakt, dan zegt dat volgens mij wel genoeg. Deze wedstrijd moesten we ook echt winnen. Als we hadden verloren, dan was het gat met Bernardus zeven punten geweest. Het is toch een directe concurrent, dus dan is het lekker dat je hem wint. Zeker de manier waarop.”

,,Het was gewoon overleven. Alle ballen die we zagen werkten we weg.”

Na een prima eerste helft van Zilkse zijde, moest er in het tweede bedrijf uit een ander vaatje getapt worden. De ploeg van Ras had het moeilijk met de weersomstandigheden. Toch was Van Nispen zelf ook debet aan het mindere spel in de tweede helft. Het positieve van het verhaal is, dat het kwartje voor de bezoekers eindelijk aan de goede kant viel.

,,In de tweede helft leek het wel alsof we stopten met voetballen. Alle ballen die we achterin voor onze voeten kregen, gaven we een trap naar voren. Zij drukten onwijs door en gingen volop voor de gelijkmaker. Gelukkig stond er bij ons in de achterhoede altijd nog wel eentje die scherp was. Het was gewoon overleven. Alle ballen die we zagen werkten we weg.  Misschien was een gelijkspel wel terecht geweest. Al moet ik wel zeggen dat ik ons nog steeds de betere ploeg vond.”

Archieffoto: Trudy van den Berg