[slideshow_deploy id=’45842′]

,,Dit is de tweede keer dat een tegenstander zich zo erg ingraaft tegen ons”, oordeelde Kees Zethof na afloop. Noordwijk had het met name in het eerste bedrijf lastig tegen de muur van Smitshoek (3-0). De nummer elf van de ranglijst trad aan in een verdedigende 5-4-1 formatie en bleef dit tot aan de laatste minuut volhouden. De ploeg van Zethof wist zich uiteindelijk door de muur heen te spelen. Zo dendert de ploeg lekker door op de ranglijst.

Één ding was al vrij snel duidelijk: Smitshoek was niet naar Noordwijk gekomen om cadeautjes weg te geven. Dat was ook goed te merken, want de bezoekers bleven negentig minuten lang geconcentreerd en gedisciplineerd voetbalen. Het zorgde ervoor dat Zethof in tactische zin aan het werk moest en dat deed hij in de eerste helft al snel. Van de elf spelers riep de trainer ongeveer acht jongens bij zich om even fijntjes uit te leggen hoe ze Smitshoek kapot moesten spelen.

Corner
De thuisploeg begon aardig aan de wedstrijd, want na twee minuten spelen kon Emiel Wendt de score al openen, maar zijn inzet ging over. Kort voor de wedstrijd werden de toeschouwers van Noordwijk en Smitshoek nog getrakteerd op een bezoek van Sinterklaas. De bezoekers konden geen cadeautjes openen op de Duinwetering, maar de Noordwijkers deden dat wel kort voor rust.

,,Ik verwijt mezelf alleen wel dat ik er niet meer heb gemaakt. Daar heb ik wel de kansen voor gehad namelijk.”

,,Het is wel grappig dat we ons hebben voorbereid op allerlei soorten hoekschoppen, behalve op een indraaiende bal”, ging de oefenmeester verder. Juist vanuit die variant viel de openingstreffer. ,,Je moet ook een beetje geluk hebben dat die wind er staat, maar het is wel bijzonder dat we uitgerekend uit een indraaiende corner de 1-0 maken.”

Nadat Thomas Reynaers – de kleinste man van het veld – uit een hoekschop de eerste goal tegen de touwen wist te werken, was het twee minuten later Tjeerd Westdijk die de score verdubbelde. De goalgetter kon in de vijf meter uithalen en zag dat de bal, met een beetje fortuin, er in ging: 2-0.

,,Het is lekker dat ik er twee maak”, zei de doelpuntenmaker na afloop. ,,Ik verwijt mezelf alleen wel dat ik er niet meer heb gemaakt. Daar heb ik wel de kansen voor gehad namelijk.” Westdijk werd kort na rust door, de van een blessure teruggekeerde, Dorothea de diepte ingestuurd en bleef koeltjes tegenover de keeper: 3-0.

Moeizaam
Dat het moeizaam ging voor de koploper was wel duidelijk, maar de ploeg wist uiteindelijk wel de wedstrijd naar zich toe te trekken. Toch kon Zethof zich niet vinden in de speelwijze van de tegenstander. Hij verafschuwde het niet, maar zijn manier van werken is het niet.

,,Ik vind wel dat wij onze eigen manier van spelen belangrijker moeten maken, dan de speelwijze van de tegenstander.”

,,Nee, als je zelfs met een achterstand in het veld staat en je blijft zo spelen, dan kan ik dat niet begrijpen. Natuurlijk is het hun goed recht om zo te spelen, maar om nou met vijf man achterin, een controleur, een paar middenvelders en met één spits te spelen is niet mijn manier.”

,,Ik vind wel dat wij onze eigen manier van spelen belangrijker moeten maken, dan de speelwijze van de tegenstander. In de rust praten wij altijd over inhoud. Dat is het enige het nadeel van een 2-0 voorsprong. Dan zit die 2-1 toch altijd snel in de lucht, daarom zijn we ook zo snel opzoek gegaan naar de 3-0. Gelukkig maakten wij die snel na rust en het was nog eens een goede goal ook.”

Noordwijk – Smitshoek 3-0 (2-0) 42. Reynaers 1-0, 45. Westdijk 2-0, 53. Westdijk 3-0.

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, Overvliet, Michel, Brocker, Reynaers, Le Congé, Wendt (73. Bosma), James (71. Van Staveren), Westdijk, Dorothea (64. Ten Hoope).