Het had perfect gepast in het plaatje om Henk Wisman te eren: een overwinning van Ter Leede op SteDoCo. De oud-prof werd na afloop van de topper in het zonnetje gezet omdat hij 35 jaar in het trainersvak actief is. Zover kwam het niet, maar toch ontkurkte Wisman zijn flesje champagne met een glimlach.

De Amsterdamse oefenmeester had namelijk vrede met het gelijke spel (1-1). ,,Voor hetzelfde geld lopen we nog tegen een counter aan en verliezen we. Deze fles smaakt nu een stuk beter kan ik je zeggen. We zijn vandaag, net als onze tegenstander, vol voor de overwinning gegaan. Zoals we dat eigenlijk elke week doen. We zitten op het vinkentouw van Noordwijk en dat voelt goed.”

Henk Wisman is een jubileum als trainer rijker

Zowel Ter Leede als SteDoCo boekte kleine terreinwinst in de Hoofdklasse, aangezien koploper Noordwijk wederom drie dure punten liet liggen bij FC ‘s-Gravenzande: 6-3. De rood-gelen zijn de Noordwijkers tot op twee punten genaderd. SteDoCo volgt op een punt daarachter. De competitie in de Hoofdklasse A is weer geheel open en blijft onberekenbaar.

Dat SteDoCo-thuis geen makkelijk klusje zou worden, was wel helder bij de Sassenheimers. De ploeg van oud-prof Frans Adelaar verloor nog geen uitwedstrijd en is daarmee de best presterende ploeg op vreemde bodem. Ter Leede moest dus vol aan de bak om de vijfde overwinning op rij binnen te halen, zo was de verwachting.

,,De top drie is dichter in elkaar gekropen: een goede zaak.”

Naarmate de wedstrijd vorderde was het opletten geblazen voor de equipe van Wisman, met name de vanwege de scherpe ‘omschakelmomenten’ van SteDoCo. Door zo’n moment zou Ter Leede op achterstand komen. Na een ongelukkige handsbal van Ben van der Lans ging de bal op de stip. Scheidsrechter Bos had een actie daarvoor al voor een vrije trap moeten fluiten, maar liet doorspelen. Jordey van Dam had vanaf de strafschopstip geen moeite om zijn elfde seizoenstreffer binnen te schieten.

Een domper die Ter Leede in het vervolg van de eerste helft niet meer recht kon breien. Met een beetje geluk bleef de schade beperkt tot 0-1. Tien minuten voor de rust was het weer Van Dam die in stelling werd gebracht. De topscorer schoot echter naast, tot opluchting van de rood-gele supporters.

Technisch hoogstandje van Stefan Kraaijvanger

Van Dam baalde na afloop van de wedstrijd van zijn gemiste kans. ,,Ik had opnieuw moeten scoren. Achteraf zie je hoe belangrijk die mogelijkheid was. Als we met 0-2 de rust in waren gegaan, had dat nog extra zekerheid gegeven. We stonden goed achterin. Dit gelijkspel is wel een gemiste kans. Aan de andere kant zijn beide ploegen er wijzer van geworden. De top drie is dichter in elkaar gekropen: een goede zaak.”

Loon naar Sassenheims werken
Het was voor Ter Leede in de tweede helft zaak om vol gas op zoek te gaan naar minimaal de gelijkmaker. Aan die aanvallende speelwijze kleefde risico, met name vanwege de ruimtes achterin. Ter Leede bleef pompen en werd eindelijk beloond. Dat een eigen doelpunt van SteDoCo-speler Chris Boom voor de gelijkmaker nodig was, deerde niemand in het Sassenheimse kamp.

In een spannende eindfase kon de wedstrijd beide kanten op. Ter Leede was nog het dichtst bij de overwinning. Met nog vijf minuten op de klok ontbrak het de thuisploeg aan geluk. Tweemaal werd de paal geraakt. Vlak voor het eindsignaal schoot Marc de Kruijs centimeters naast. Zodoende bleef de eindstand op 1-1 steken.

Ter Leede – SteDoCo 1-1 (0-1) 30. Van Dam (strafschop) 0-1, 68. Boom (eigen doelpunt) 1-1

Ter Leede: Laszlo, Boelee, Kraaijvanger, Zandbergen, Robertson, Van der Lans (75. Dingjan), Zwetsloot, Van Otterlo, Bok, Siali, De Kruijs

Foto’s: Hans Schalk/HP ProSportpics