De druiven waren zuur voor Quick Boys na de 2-3-thuisnederlaag tegen Jong Almere City. De maker van twee doelpunten Yordi Teijsse kon zijn emotie(s) maar moeilijk de baas na afloop. ,,Wat een dramatische eerste helft hebben we gespeeld. De tranen stonden in mijn ogen. Ik was blij dat het rust was.”

,,Gelukkig herstelden we ons in de tweede helft en gingen we voor de winst met nog twintig minuten op de klok. We forceerden tien corners wat aangeeft dat we volop en hoog druk uitoefenden. Almere kwam alleen na de 2-2 een aantal keren op onze helft. De slechte start in de eerste helft nekt ons uiteindelijk. Ik heb er verschrikkelijk de pest in om op deze manier te verliezen. Mijn twee goals zijn niets waard gebleken.”

,,Dat wil niet zeggen dat je dan goed speelt maar dan moet je dat compenseren op een andere manier.”

Teijsse kon er gewoonweg niet bij hoe het gelopen was. “We geven twee doelpunten kinderlijk weg tegen een matige ploeg. Ik snap er geen fluit van. Wij hadden hier overheen moeten lopen, maar staan gewoon met lege handen. Met een punt had ik achteraf kunnen leven, maar deze nederlaag is teveel van het goede. Ja, er zal zeker een hartig woordje worden gesproken deze week. Wat een slappe hap. Op de training schoppen we elkaar bij wijze van spreken het ziekenhuis in. Als je dan ziet hoe we begonnen, dan baal ik er echt van.”

Inschattingsfout
Matige ploeg of niet, na drie minuten spelen stonden de Almeerders wel op een 0-1-voorsprong. Quick Boys-doelman Jesper Hogedoorn schatte een van ver geschoten bal niet op waarde in en gaf onnodig een corner weg. Dat bleek gelijk fataal, want Khalid Tadmine kon in alle vrijheid binnen werken: 0-1.

Het was een tik voor de brigade van Jan Zoutman die lange tijd door zou werken. Zo waren er enorm veel slordigheden en fouten in de opbouw. Het volgende probleem was dat er geen doorkomen aan was in de muur die Almere City voor de eigen zestien had geformeerd. Er gebeurden te weinig goede Katwijkse dingen om Almere te ontregelen.

Levensgevaarlijke counters
Ook uit de zeven corners die Quick Boys forceerde, viel weinig te halen. De Almeerders speelden het slimmer. Met counters van achteruit werden de blauw-witten geteisterd als de opbouw weer eens mis ging. Daarmee werd de Almere City levensgevaarlijk in de omschakeling.

Drie minuten na de 0-1 ontsnapten de blauw-witten aan een grotere achterstand toen James Efmorfidis de paal raakte. Na een half uur spelen stond de teller alsnog op 0-2. Tadmine sloeg opnieuw toe en tekende voor zijn vierde seizoenstreffer.

,,Dat we toch nog het schip ingaan is verschrikkelijk balen.”

In de tweede helft kwam Quick Boys beter uit de startblokken. Met gevaar voor eigen leven ging de thuisploeg op zoek naar de aansluitingstreffer. Nu waren de kansen wel voorradig, maar Reda Kharchouch, Teijsse en Jesse van Nieuwkerk hadden toen nog geen succes.

Het hek van de dam
Dat succes was even later wel weggelegd voor wie anders dan Teijsse. Nieuw Zuid raakte in rep en roer toen de publiekslieveling binnen drie minuten tweemaal het net liet bollen.
Het hek was van de dam. De ploeg van Zoutman wilde maar één ding en dat was alsnog de drie punten binnen hengelen.

Teijsse was dichtbij een hattrick maar zijn kopbal ging rakelings over. Ook Delano a Cohen kreeg nog een kans. Toen iedereen dacht dat een puntendeling in het verschiet zou liggen, sloeg Almere toe. Silvester van der Water dompelde Nieuw Zuid in rouw vier minuten voor het eindsignaal: 2-3. Quick Boys deed er nog alles aan om de 3-3 te forceren, maar dat lukte niet meer.

Ongeloof bij A Cohen
Aanvoerder Delano a Cohen was diep teleurgesteld na de wedstrijd. ,,Ik kan er niet onderuit om te zeggen dat we de goals wel heel makkelijk hebben weggegeven. We zijn bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij geweest en hebben continu druk vooruit gegeven. Dat wil niet zeggen dat je dan goed speelt maar dan moet je dat compenseren op een andere manier.”

,,Wat heeft Almere nu voor kansen gehad in de tweede helft?”, vervolgde A Cohen. ,,Als het mee had gezeten, had Yordi een hattrick gemaakt. Dat we toch nog het schip ingaan is verschrikkelijk balen. Wij hadden het beter moeten uitspelen, al is dat altijd achteraf praten. We moeten ons weer gaan opladen voor volgende week. Eerst maar eens dit zure verlies verwerken.”

Quick Boys-Almere City 2-3 (0-2). 3. Tadmine 0-1, 31. Tadmine 0-2, 69. Teijsse 1-2, 71. Teijsse 2-2, 86. Van der Water 2-3.

Quick Boys: Hogedoorn, Bloemendaal (60. Maeda), De Vreugd, Bentem, Van der Plas, Ravensbergen, A Cohen Mahmoed (86. Kuijvenhoven), Kharchouch (89. Van Steen), Teijsse, Van Nieuwkerk