Quick Boys verloor gisteren ook zijn tweede oefenduel tegen tweededivisionist AFC met 0-1 door een laat doelpunt van Tim Wulffraat. In een open, leuk duel met veel kansen over en weer deed de formatie van Jan Zoutman zich daarmee wel te kort. Net zoals vorige week tegen Jong Zeeland gebruikte Zoutman alle selectiespelers die hij tot zijn beschikking had.

De eerste twintig minuten was het AFC dat de dienst uitmaakte. Daarna kwam de ploeg van Zoutman beter in de wedstrijd en kwamen de kansen. Door goed keeperswerk aan beide kanten bleef de ruststand echter op 0-0 steken. Maar het had met de rust ook zomaar 2-2 kunnen staan, wanneer beide ploegen iets scherper voor de goal waren geweest. Max van Steen en Misa-Danso waren voor de thuisploeg dicht bij een treffer net als Mo El Osrouti.

Quick Boys-middenvelder Milan Hoek was na de wedstrijd niet tevreden met de uitslag. ,,Wij hadden meer verdiend. We waren de tweede helft beter dan AFC. Ik heb ze de tweede helft weinig op onze helft gezien. Wij hadden ook nog de pech met een bal op de paal, en de keeper van AFC hield een paar goede ballen tegen. Het is jammer dat ik daarna zelf niet tot scoren kon komen. Helaas stond de keeper in de weg. Zij kregen vlak voor tijd twee mogelijkheden en scoren daaruit een keer. Zo werkt dat vaak. Maar het zijn nog steeds oefenwedstrijden. Over een paar weken zijn we weer een stuk verder. Het wordt een interessante competitie dit seizoen in de Derde Divisie en daar kijk ik zeker naar uit. Eerst maar eens zorgen dat straks het team goed staat.”

Nieuwe spits

Het was ook de bedoeling om een eventueel nieuwe spits te testen de tweede helft. Dat kwam er niet van. Voorafgaande aan het duel had Zoutman aangegeven dat Cody Ruberto, een speler die voornamelijk in de Italiaanse Tweede en Derde Divisies heeft gespeeld, de tweede helft in het veld zou komen. De-26 jarige aanvaller van Canadees-Italiaanse afkomst heeft twee paspoorten en spreekt goed Engels, had Zoutman snel uit de doeken gedaan. Hij was een weekje in Nederland dus kwam dat goed uit. Helaas voor de coach kwam het er niet van. Deze week wordt nog bekeken hoe het er voor staat en of hij alsnog in actie kan komen.

De oefenmeester was ondanks de nederlaag wel redelijk tevreden na de wedstrijd. ,,Het eerste kwartier waren we slordig in de opbouw. Daarna is het stukken beter gegaan. We hebben een aantal goede kansen gecreëerd. Ik heb goede stappen in de richting gezien na de korte voorbereiding tot nog toe. We zijn net bezig en als je dan verliest, oké. Ik win liever straks in de competitie. Straks gaat het erom en moet je er staan.”

Quick Boys – AFC 0-1 (0-0). 86. Wulffraat 0-1.

Quick Boys 1e helft: De Zwart, Hamdani, Bentem, D. van der Plas, Ravensbergen, J. van der Plas, Driebergen, Sahadewsing, El Osrouti, Van Steen, Misa-Danso.

Quick Boys 2e helft: Jonker, Opoku, Aafjes, Prosman, Groot,  De Bruin, Hoek, Mahmoed, Steemers, Gillissen, Houwaart.