Terwijl de spelers van VVSB zich een half uur na de wedstrijd tegen Katwijk (3-0) buiten de kleedkamers verzamelen wordt er door de pers veelvuldig aan het shirt van Tim de Rijk getrokken. Met een pilsje in de hand luistert hij naar de vragen die op hem worden afgevuurd terwijl zijn ploeggenoten hem plagende teksten toeschreeuwen. ‘Tim was je weer op de brommer’ en ‘Tim zet je voortaan wel je helm op’, klinkt het.

,,Maar ik was niet op de brommer bij mijn doelpunt’’, verklaart hij lachend. ,,Het was meer dat iedereen voor mij opzij ging.’’ De Rijk doelt hiermee op de 2-0. ,,Ik week nog even uit naar links en kom hem daarna lekker binnenschieten’’, vervolgt hij.

Razende tempo
De thee werd bereikt na een eerste helft waarin een enorm hoog tempo werd gespeeld. Het eerste kwartier was voor de gasten uit Katwijk, waarna VVSB het vervolg van het eerste bedrijf domineerde. Het razende tempo was spek voor de bek voor kilometervreter De Rijk. ,,Ik ben een jongen die veel meters maakt. Ik kon deze wedstrijd dan ook lekker in mijn spel komen. Ik heb overigens denk wel wedstrijden in een nog hoger tempo gespeeld. Maar daar kan ik nu even niet opkomen.’’

,,Natuurlijk gaan we het zaterdag door deze wedstrijd zwaarder in de benen voelen. Aan het einde hadden enkele spelers van ons ook kramp.”

,,Het komt wel vaker voor – net als vandaag – dat wij de eerste helft heer en meester zijn en het de tweede helft weer wat lastiger krijgen’’, vat De Rijk het wedstrijdbeeld samen. Al is ‘lastig krijgen’ misschien wel iets te groot uitgedrukt. Katwijk had de tweede helft meer balbezit maar dit resulteerde niet in veel kansen. VVSB kon de oranjehemden op ongeveer 25 meter van het eigen doel houden. Iets wat De Rijk wel had verwacht. ,,In de eerste helft kwamen we ook niet echt in moeilijkheden. Pas bij vrije trappen en corners konden ze gevaar stichten. Dan staat het bij ons nog niet helemaal goed. Dat moeten we verbeteren.’’

VVSB heeft niettemin een pittige pot in de benen. En met het oog op komende zaterdag kan dit nog wel eens voor (fysiek) ongemak gaan zorgen. Het mag volgens De Rijk echter geen reden zijn om te verzaken als koploper Jong AZ op de rol staat. ,,We kunnen deze pot niet als excuus gebruiken mochten we zaterdag verliezen. Natuurlijk gaan we het door deze wedstrijd zwaarder in de benen voelen. Aan het einde hadden enkele spelers van ons ook kramp. Dus dat speelt wel mee. Maar nu eerst donderdag trainen en dan toeleven naar die wedstrijd.’’