Wat waren ze er dichtbij. Sterker nog, Rijnsburg had deze wedstrijd natuurlijk moeten winnen. Het duel tussen NEC en Rijnsburgse Boys (1 – 0 na verlenging) uit 2008 in de derde ronde van de KNVB beker zal menige Rijnsburger zich nog herinneren.  Niet alleen waren zij de betere ploeg in de Goffert, ze kregen ook nog eens de beste kansen én misten een penalty. Bennie van Noort verzuimde de Uien op een terechte voorsprong te schieten.

Uiteindelijk bekerde de profclub via de verlenging en een benutte strafschop van Youssef El Akchaoui verder. Een enorme domper voor de ploeg van toenmalig trainer Ted Verdonkschot, nu natuurlijk werkzaam op Nieuw Zuid. Uitblinker die avond was Richal Leitoe, jarenlang een vaste waarde bij Rijnsburg. VIDB ging met de snelle buitenspeler terug naar de winteravond in 2008,  in Nijmegen.

,,Dat seizoen waren wij zo sterk. Haast niet te kloppen. Volgens mij verloren we alleen van NEC en Capelle en werden we fluitend kampioen. En zoals je kunt zien, hadden we ook de wedstrijd in Nijmegen moeten winnen. Ik kan me deze wedstrijd dan ook als de dag van gisteren herinneren. Één ding is zeker. Dankzij ons ging NEC destijds verder. Ook Been beaamde dat in de pers.”

Leitoe vervolgt: ,,En dat terwijl we nota bene in Nijmegen speelden. In een haast uitverkochte Goffert. De eerste helft krijgen we via Dick Zwarthoed een dot van een kans. Daarbij hadden we het betere van het spel. Vaak zie je dan dat je in de tweede helft terugvalt. Dat was allesbehalve het geval. We kregen ook na rust kans na kans en uiteindelijk ook dus die pingel. Ben er nog steeds ziek van. Het zegt genoeg dat je die Akchaoui, wanneer hij de penalty maakt, ziet juichen alsof hij de Champions League heeft gewonnen.”

Terug naar het heden. Leitoe kent een uiterst turbulent seizoen bij Excelsior Maassluis en is onlangs ontslagen. ,,Dat is inderdaad een vervelende situatie. Na een ruzie met de trainer viel er de volgende dag een ontslagbrief op de mat. Ik wist niet wat ik zag. Ik laat het er echter niet bij zitten en vecht het aan. Doodzonde want voor de winterstop heb ik 14 wedstrijden gespeeld. Het is nu afwachten hoe het afloopt.”