SV Hillegom is na het 1-1 gelijke spel tegen Teylingen door naar de volgende ronde van de Districtsbeker. Het werd poulewinnaar met zeven punten. Hillegom-coach Arend-Jan Kranenburg zag de wedstrijd als een goede afsluiting van de voorbereiding, die prima verliep met maar één nederlaag in zeven duels. Ook Laurens Mouter ziet de competitiestart met vertrouwen tegemoet.

Voor Kranenburg werd het niet helemaal de wedstrijd die hij voor ogen had. Teylingen kwam de tweede helft veel beter in de wedstrijd en creëerde legio kansen. Het was aan uitblinker Daan Ruigrok te danken dat de 1-1 op het scorebord bleef staan en alleen Dorus van der Voort doeltreffend was.

‘Niet in paniek’
Voor rust waren de rollen omgedraaid. Kranenburg was over de eerste helft niet eens ontevreden, maar wel over de afwerking daarvan. Na de door Nick van Staveren verkregen voorsprong had de coach graag een vervolg gezien. Hij hoopte op meer goals maar die wens kwam niet uit. ,,Ja dat was het manco in de eerste helft. We hebben vijf of zes kansen onbenut gelaten en hadden meer tot scoren moeten komen. Daarin hebben we verzaakt. Het is niet zo dat we nu in paniek gaan raken. Ik weet wat die gasten kunnen brengen. We waren de eerste helft zeer dominant. Zo zie ik mijn ploeg graag spelen.”

P1980968c_800x533

,,Volgende week begint de competitie en iedereen kijkt er reikhalzend naar uit”, vervolgt Kranenburg, de opvolger van Bas Naber op de Zanderij. ,,Het is een normale voorbereiding geweest van zes weken. Je speelt veel wedstrijden en dan lijkt het lang(er) te duren alvorens de competitie start. We kunnen aan de bak tegen Nieuw-Utrecht en zijn er klaar voor. Ik ben er in ieder geval uit en weet hoe we het gaan aanpakken zondag.”

‘Blij verrast’
Collega-trainer Laurens Mouter was content met wat zijn ploeg had laten zien Maar ook Teylingen had last van het euvel scoren. Toch benoemde Mouter vooral de pluspunten. ,,Ik was blij verrast, met name de tweede helft. Het creëren van kansen ging heel goed. Natuurlijk hadden we wel een paar goals meer kunnen scoren. Hillegom had daarin hetzelfde probleem de eerste helft. Dit was onze beste wedstrijd tot nog toe. Hillegom is een goede ploeg waar je lekker tegen kunt voetballen. Over en weer hebben we veel mogelijkheden gezien. Dat het 1-1 is gebleven is eigenlijk een wonder.”

Mouter: ,,Ik zie deze wedstrijd als een goede generale voor RKDEO thuis. Nog even een stuk scherper zijn en dan komt alles goed. Als we zelf in balbezit zijn moeten we allemaal meedoen. We gaan een klasse hoger spelen en dat houdt in dat het niveau omhoog gaat. Wij gaan niettemin met heel veel vertrouwen de competitie in. Ik ben tevreden met deze selectie en vind dat wij er niet op achteruit zijn gegaan. Als we doen waar wij goed in zijn, heb ik alle vertrouwen in mijn spelersgroep. Het wordt een zware competitie maar dat is de grote uitdaging voor ons.”

Foto’s: Peer Compeer