Ter Leede had viermaal op rij niet kunnen winnen van Smitshoek, maar doorbrak zaterdag die impasse. Op de eigen Roodemolen werd overtuigend met 5-1 gewonnen. Een sterke teamprestatie van de ploeg van Henk Wisman die met Oussama Siali een uitblinker in de gelederen had. De middenvelder was goed voor drie treffers. Jeffrey Bok tekende voor de andere twee Sassenheimse goals.

Wisman was zeer content met de ruime zege. ,,Ik moet zeggen dat we het vooral in de tweede helft in balbezit uitstekend hebben gedaan. De eerste helft deden we daar te weinig mee, vooral met de eindpass. We kregen wel een aantal mogelijkheden, maar creëerden net even te weinig om op voorsprong te komen. In de tweede helft zetten we de puntjes op de i.”

Niet laten ontmoedigen
Vol op de aanval was Ter Leede de wedstrijd van start gegaan. En daar zat gelijk ook het gevaar. In de eerste de beste tegenaanval sloeg Smitshoek gelijk toe. Een dieptebal werd goed afgemaakt door Laurens Visser: 0-1. Een domper van jewelste, maar de mannen van Wisman lieten zich niet ontmoedigen. De achterstand werd werd heel snel rechtgezet. Twee minuten later tekende Siali met een weergaloze goal voor de 1-1.

Ontlading bij Oussama Siali na één van zijn drie treffers

De aanvallende middenvelder kreeg gelijk een dosis zelfvertrouwen door zijn schitterende goal. Siali was naar eigen zeggen niet nerveus geworden na de snelle achterstand. ,,Nee zeker niet. Ik zat gelijk goed in de wedstrijd en voelde dat mijn kans(en) nog wel zou komen.”

Status quo halverwege
Voor de toeschouwers was het genieten op de Roodemolen. Dat niet altijd alles goed ging, werd op de koop toegenomen. Ter Leede speelt altijd gretig met veel druk naar voren, en dat brengt nog wel eens risico’s met zich mee. Nogmaals Siali en Van Otterlo en Bok waren met schoten en kopballen dichtbij een treffer waren, maar konden het net niet vinden. Met 1-1 werd de rust bereikt.

Voetbal is onberekenbaar in alle opzichten. Dat bleek maar weer eens vlak na aanvang van de tweede helft. De eerste aanval voor Smitshoek schampte de kruising. Deze afzwaaier had er zomaar in kunnen gaan. Ter Leede ontsnapte maar pikte gelijk de draad op. Vijf minuten later deed Siali hetzelfde en schampte hij de kruising.

‘De tijd zal het leren of Parijs een vervolg krijgt. Als de scouts van PSG vandaag waren komen kijken, hoefden ze niet lang te twijfelen.’

De volgende vier minuten zette Ter Leede orde op zaken. Een driehoekscombinatie tussen Van Otterlo en Siali bereikte Bok. De aanvaller liet zich omringd door drie Smitshoek-spelers gewillig omver kegelen en nam zelf de penalty: 2-1. En toen ging het snel. Een minuut later zette Ter Leede de kroon op het werk. Siali’s tweede goal betekende de genadeslag voor Smitshoek 3-1.

Wisman: ,,Ja het ging zeker snel. Ik had nog net de tijd om te ademen. Qua positiespel zaten we nu beter in de wedstrijd. Smitshoek is altijd een lastige tegenstander voor ons. Vier keer hadden we niet van deze ploeg kunnen winnen. Wat dat betreft is dit een hele mooie en goede overwinning. In de tweede helft hebben we ze stuk kunnen spelen.”

Smitshoek drong nog wel aan om de de aansluitingstreffer te maken. Het betekende veel ruimte voor de Sassenheimers op de tegenstoot. Dat werd rond de 63e minuut uitgebuit door Bok op aangeven van Mike Boelee 4-1. Het klapstuk van de wedstrijd was voor Siali. Met nog twintig minuten op de klok scoorde hij op een weergaloze manier. Noem het een zaalvoetbalgoal van de eerste orde. Op de achterlijn ontving hij de bal en stuurde drie man het bos in. Vervolgens versloeg hij doelman Boot met een fraaie stift 5-1.

Ter Leede heerste ook in de lucht

De spelmaker was in zijn nopjes. ,,Vorige week tegen Achilles Veen zat ik op de bank en viel ik de laatste twintig minuten in. Ik had graag langer willen spelen. Gelukkig hebben we de nederlaag van vorige week rechtgezet. Deze overwinning geeft ons veel vertrouwen. Het scorend vermogen haperde vorige week. We hebben vandaag bewezen dat we het kunnen.”

Paris Saint-Germain
Siali vond het slotakkoord, de 5-1, zijn mooiste treffer van de drie. ,, Ik zeg er wel eerlijk bij dat de eerste goal (de gelijkmaker) ook wel heel lekker was.”

Siali vertoefde enkele weken geleden in Parijs met zijn neef. Samen reisden ze naar Parijs. De middenvelder liep een kleine week stage en trainde mee met de beloften van PSG. De tijd zal het leren of Parijs een vervolg krijgt. De Fransen hebben laten weten dat er mogelijk nog een kans komt in de vorm van een oefenwedstrijd. Als de scouts vandaag waren komen kijken, hoefden ze niet lang te twijfelen.

Ter Leede – Smitshoek 5-1 (1-1). 10. Visser 0-1, 14. Siali 1-1. 54. Bok 2-1. 55. Siali 3-1, 63. Bok 4-1, 71. Siali 5-1.

Ter Leede: Sandor, Boelee, Kraaijvanger, Van der Lans, Verplancke, (82. Van Veen), Robertson, Zwetsloot (85. De Kruijs), Van Oterlo, Bok, Siali, Dingjan

Foto’s: Hans Schalk