Voor Van Nispen zijn de eerste weken na de winterstop niet gelukkig. De ploeg verloor eerder al dik van koploper KDO en ging zondag opnieuw onderuit. FC Rijnland was in De Zilk met 1-2 te sterk voor de formatie van René Ras, die nu even afhaakt in de strijd om de bovenste plaatsen. De Zilkers staan nu op plek zes, op negen punten van koploper KDO.

,,Ik vind dat we als team een goede pot hebben neergezet”, stelt captain Nick van Westerop. ,,Het is alleen zuur dat je vol voor de winst gaat en in de slotminuut alsnog een punt weggeeft.”

Op dat moment was de stand 1-1 en was Van Nispen naarstig op zoek naar de 2-1 tegen tien man. ,,Vanaf een dikke twintig minuten voor tijd speelden we met een man meer en gingen we vol voor de winst. Daarbij hebben we misschien iets te veel risico genomen.”

Uit een counter mocht de rappe Rijnland-aanvaller alleen op doelman Tom van Maris afgaan en was het pleit beslecht. Al kregen de geelhemden daarna nog twee levensgrote kansen om alsnog een punt uit het vuur te slepen. Eerst mocht Jelle Vleugel vanuit vrije positie vuren, maar zijn schot ging voorlangs. Daarna werd een kopbal van Koen Damen van de lijn gehaald.

,,Of het terecht of onterecht is; je moet altijd blijven voetballen, dat hoort bij het spel.”

Voor de rust viel er weinig te beleven. Van Nispen hield de sterke aanval van de bezoekers goed in toom, terwijl het er zelf een paar keer aardig uitkwam. Tot kansen leidde dit echter niet. Ook omdat Van Nispen het opnieuw moest doen zonder sterkhouder Dick Verhoeven. De aanvaller viel in de warming-up uit met een enkelblessure.

Een gemis volgens Van Westerop. ,,Vooral tegen sterke tegenstanders, leunen we op zijn aanwezigheid. Als tegenstanders ons vast zetten, kunnen we onder de druk uit voetballen door Dick te zoeken, die de bal kan vasthouden. Eenzelfde type hebben we niet.”

Discutabel
Rijnland was vlak na de rust op een 0-1 voorsprong gekomen, na een discutabele beslissing van de scheidsrechter, aldus Van Westerop. ,,Er werd een duidelijke overtreding op Mike van Haaster gemaakt. De scheidsrechter fluit niet, daarop beginnen een paar van ons met protesteren en stoppen met voetballen. Een speler van Rijnland kan zo doorlopen en scoren. Of het terecht of onterecht is; je moet altijd blijven voetballen, dat hoort bij het spel.”

Duel om de bal bij Van Nispen tegen FC Rijnland

Nog geen twee minuten later was de stand alweer gelijk. Uit een corner tekende topscorer Mike van Haaster met zijn twaalfde seizoenstreffer voor de 1-1. Het bleef uiteindelijk bij die ene treffer voor Van Nispen en dat betekende de zesde seizoensnederlaag voor de Zilkers.

Goede hoop
De komende twee weken ontmoet de ploeg met Nicolaas Boys en MMO twee laagvliegers, waarbij zes punten zeer welkom zijn in de strijd om de bovenste plaatsen. ,,Als je die allebei wint, sta je weer in de top-vier en is alles nog mogelijk. Dat blijft dus ook onze doelstelling. We hebben nu twee keer achter elkaar verloren, maar niet van de minste tegenstanders. Daarbij vind ik dat we het nu goed gedaan hebben. De groep is zo goed als fit, dat is ook wel eens anders geweest. De komende twee weken zijn cruciaal. Als we spelen zoals we nu deden, komt dat wel goed.”

Foto’s: Trudy van den Berg