width=

Na een memorabele openingswedstrijd vorige week op de Boekhorst tegen ASV De Dijk (1-3) nam VVSB het zondag in Tiel op tegen TEC. De Noordwijkerhouters gingen op jacht naar de eerste zege van het seizoen. Mark Schenning en zijn mannen vergaten zichzelf te belonen, maar pakten op de valreep toch nog een punt.

,,De eerste helft waren wij gewoon de betere partij”, opent VVSB-rechtsback Richelo Fecunda na afloop van de wedstrijd. ,,We hadden de controle en kwamen er een paar keer goed doorheen. Het was niet zo dat we heel veel creëerden, al hebben we wel wat kansjes gehad.

Gelijkmaker
,,We hadden een paar dreigende momentjes in hun zestien en Pieter Koopman kreeg een aantal kansen. Als we met 0-1 de rust in waren gegaan, dan was het sowieso een hele andere wedstrijd geweest.” Die openingstreffer viel dus niet voor VVSB, ondanks dat Fecunda zelf nog de bovenkant van de lat raakte.

Na de thee kwam VVSB goed uit de kleedkamer. ,,Ik denk dat we de tweede helft goed startten”, gaat de back verder  ,,We maakten snel de 0-1 en dat was ook verdiend denk ik. Wat alleen dan niet mag gebeuren is dat we na een minuut weer die gelijkmaker om de oren kregen.”

,,Het is de eerste derby van het seizoen en nog thuis ook, dus dan is het al helemaal speciaal.”

,,Ik weet ook niet of het met concentratie te maken had of dat we nog aan het juichen waren ofzo, maar het mag gewoon niet gebeuren. Daarna begon TEC er weer in te geloven.”

Penalty
Nadat er een tijdje geen kansen waren en VVSB weer een beetje grip op de wedstrijd kreeg, viel alsnog de 2-1. Twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd was het Robbie Holder die raak kopte. De aanvaller, die afgelopen zomer overkwam van het gedegradeerde SV Spakenburg, leek de thuisploeg de drie punten te bezorgen, maar zag dat zijn ploeg even later een strafschop weggaf.

Nadat de bal op de hand van een verdediger van TEC was gekomen, wees de scheidsrechter naar de strafschopstip. Niemand minder dan Tommy Bekooij, de topscorer van de Tweede Divisie het afgelopen seizoen, schoot de pingel binnen: 2-2. Hierdoor was de Leidenaar wederom goud waard voor zijn ploeg. Ondanks dat VVSB op de valreep nog een punt behaalde, was verdediger Fecunda niet tevreden.

,,Natuurlijk ben ik blij dat we zo kort voor tijd die gelijkmaker binnenschoten Maar ik had echt het gevoel dat wij hadden kunnen winnen en dat misschien ook wel hadden moeten doen. Na de 0-1 gingen we op zoek naar die tweede goal, maar we kregen helaas meteen de gelijkmaker om onze oren. Als dat niet was gebeurd, dan hadden we waarschijnlijk gewonnen.”

Derby
Door het puntverlies van de Noordwijkerhouters komt de wedstrijd van volgende week tegen FC Lisse in een heel ander daglicht te staan. Beide ploegen hebben na twee wedstrijden één punt. Wie wint, die haakt aan en wie verliest, die blijft toch een beetje onderin hangen. Redenen genoeg dat de wedstrijd van volgende week een interessante wordt.

,,Toen ik een jaar geleden hier binnen kwam lopen, wist ik dat ik het niveau aankon.”

,,Dat denk ik wel ja. We hebben allebei natuurlijk maar een puntje en we willen allebei naar boven kijken. Het is de eerste derby van het seizoen en nog thuis ook, dus dan is het al helemaal speciaal. Wij willen voor ons eigen publiek die drie punten binnenhalen en de eerste overwinning van het seizoen pakken. We moeten er allebei vol voor gaan. Wij willen hier bij VVSB natuurlijk een goed seizoen draaien.”

Recordhouder
Sinds een paar weken is Richelo Fecunda recordhouder. De verdediger heeft al 36 wedstrijden op rij geen minuut in de Tweede Divisie gemist. Het is een record waar hij trots op is, maar niet iets wat hem de hele dag door bezighoudt.

,,Ik ben heel blij en trots dat ik alles heb gespeeld, maar het is niet dat ik er de hele tijd mee bezig ben. Of ik er verbaasd over ben? Ja, een beetje wel. Maar ik ben eigenlijk gewoon heel blij dat ik fit ben en dat ik me goed voel bij deze club. Toen ik een jaar geleden hier binnen kwam lopen, wist ik dat ik het niveau aankon.”

Archieffoto: Tino Stulen