Met een tevreden gevoel keek trainer Alan Campfens zondag terug op de wedstrijd tegen Bernardus. De trainer van  Warmunda zag wel twee helften die totaal verschillend waren, maar uiteindelijk trok Warmunda aan het langst eind. Het werd 2-1 voor de blauw-witten.

Bernardus was voor rust de betere ploeg en kwam terecht op 0-1, maar de tweede helft wist Warmunda zich te herpakken. Campfens was tevreden over de mentale weerbaarheid van zijn ploeg. ,,Als ik zie hoe de jongens ervoor gestreden hebben en met name toch ook gevoetbald, mag ik trots zijn. De eerste helft verliep dat allemaal nog wat stroef, maar de tweede helft hebben we wat omgezet en dat heeft geresulteerd in twee goals.’’

Warmunda, dat met Chafik Belmamoune en Selmo Kurbegovic als diepe spitsen speelde, liet de bal aan Bernardus. De ploeg uit Hazerswoude-Rijndijk kreeg ruimte aan de zijkanten en dat resulteerde in de 0-1 ruststand voor Bernardus. Warmunda liep achteruit en Benardus-aanvoerder Stef Schinagl kon via een zachte schuiver in de 42ste minuut keeper Michael Christen passeren.

Slordig
Tijdens de momenten dat Warmunda de bal had, kon het niet imponeren. Dat lag met name aan slordigheid in balbezit. Als de ploeg er een keer doorheen kwam, ontbrak vaak de eindpass. Dat moest beter in de tweede helft vond ook Campfens: ,,Vrije ballen kregen we niet van speler A naar speler B. Op de momenten dat we doorkwamen, een aantal keer met Niels Dijkstra aan de linkerkant, vond ik dat zijn laatste pass vaak niet goed was.”

In de rust is er een aantal dingen omgezet gaf ook aanvoerder Vincent Sonneveld aan: ,,In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we hoger druk moesten zetten met veel strijd en voetbal.’’ Het gevolg was een veel betere thuisploeg in de tweede helft. Bernardus kwam er heel af en toe nog is uit, maar het balbezit en de kansen waren voor de ploeg van Campfens.

In de 58ste minuut zorgde Kurbegovic met een mooie vrije trap voor evenwicht. Aan alles voelde je dat Warmunda door ging drukken. Die tweede goal viel uiteindelijk ook voor de Warmonders. In de 72ste minuut was het invaller Jeroen van Noort, na goed doorkoppen van Belmamoune, die alleen afging op de keeper en beheerst binnenschoot.

,,Als dat meezit, moeten we ook gewoon middenmoot kunnen voetballen.”

Matchwinner Van Noort was heel blij met zijn invalbeurt: ,,Het kan eigenlijk niet beter dan op deze manier in te vallen. Getraind als rechtsback en dan als rechtsbuiten invallen.’’ Toen Van Noort de vraag kreeg of het niet eens tijd werd voor een basisplaats, lachte hij en liet hij een ietwat vertwijfelend antwoord achter: ,,Ehhh ja, ik wil wel graag gewoon 90 minuten maken. Ik heb nog heel weinig een volle wedstrijd gespeeld.’’ Z’n prima invalbeurt zal de trainer aan het denken hebben gezet.

Billenknijpen
In de laatste vijf minuten werd het nog even billenknijpen voor de ploeg uit Warmond. Met opportunistisch voetbal kwam Bernardus weer vaak bij het doel van keeper Christen, maar tot echt grote kansen leidde het niet. Uit een aantal krampgevallen aan de kant van de thuisploeg, bleek wel dat de meesten tot het gaatje waren gegaan.

Warmunda kon weer naar boven kijken na deze overwinning. De stijgende lijn was zichtbaar voor de oefenmeester van de blauw-witten: ,,Wij weten dat we met z’n allen in een proces zitten. Dat gaat stapje voor stapje. We weten dat de jongens in hun ontwikkeling zitten. Dat houdt wel in dat er te veel wisselvalligheden in zitten.’’

Waar dat proces moet eindigen daar is trainer Campfens duidelijk in: ,,Het is belangrijk dat je erin blijft. Maar een trainer denkt in processen en ontwikkelingen en als dat meezit dan hebben we uitgesproken dat we ook gewoon middenmoot moeten kunnen spelen.’’

Warmunda – Bernardus 2-1 (0-1) 42. Schinagl 1-0, 58. 1-1 Kurbegovic, 72. J. van Noort 2-1

Warmunda: Christen, Arnst, Solleveld, B. van Noort, Holverda, Kourami, Kortekaas, M. van Noort, Belmamoune (90. Harmouch), Dijkstra, (67. J. van Noort), Kurbegovic.

Tekst: Roy van der Meij

Archieffoto: Jeannette Dijkstra