,,Ik had er nog twee extra moeten maken”, vond Selmo Kurbegovic. Hoewel de Warmunda-spits goed was voor een goal en een assist, rekende hij zichzelf het puntverlies bij SJZ aan. ,,Ik baal een dag later nog steeds.” De Warmonders kwamen in Zoeterwoude-Dorp niet verder dan 2-2.

In de eerste helft kwam de ploeg van trainer Alan Campfens 1-0 achter door een vrije trap van zo’n twintig meter. Chafik Belmounane maakte voor rust gelijk na een voorzet van Kurbegovic. Na de pauze was de aangever bij de gelijkmaker zelf trefzeker door de bal in de rechterkruising te plaatsen.

,,Daarna kregen we kans op kans”, vertelde de maker van de 2-1. ,,Ik miste zelf twee kansen. We hadden vier doelpunten meer kunnen maken en de wedstrijd vroeg in de tweede helft kunnen beslissen. Maar in plaats daarvan kregen we de 2-2 tegen. We incasseren te makkelijk tegendoelpunten en moeten wedstrijden beter uitspelen.”

‘Kick and rush’
,,Het is voor mij soms wel eens lastig te accepteren dat twee of drie doelpunten niet genoeg zijn om een overwinning binnen te halen, want meestal krijgen we er nog wel een paar tegen”, aldus Kurbegovic. ,,Op hoger niveau was twee doelpunten vaak al genoeg.”

Desondanks heeft de voormalig prof het plezier in voetballen weer teruggevonden bij Warmunda. ,,Ik heb het hier echt naar m’n zin. Natuurlijk is het een lager niveau, maar in die Derde Klasse is het echt nog wel lastig spelen. Het is vaak ‘kick and rush’ voetbal en er worden meer beuken uitgedeeld. Als spits loop je dan achter de bal aan, terwijl ik meer een voetballer ben die acties wil maken.”

,,Met een ervaren speler in de verdediging en op het middenveld kunnen we echt bovenin meedraaien.”

Na negen competitieduels staat Kurbegovic pas op drie doelpunten. ,,Maar ik heb wel al een stuk of acht assists gegeven”, kaatste hij terug. ,,Ik probeer de ploeg op sleeptouw te nemen en mijn ervaring over te dragen op de jonge jongens. We doen het op dit moment prima. Na negen wedstrijden hebben we dertien punten en dat is veel beter dan vorig seizoen.”

Versterking
Kurbegovic weet nog niet wat hij volgend seizoen gaat doen. ,,Ik blijf dit seizoen in ieder geval bij Warmunda”, verzekerde hij. ,,Ik had ook nog op hoger niveau kunnen spelen, maar het plezier in voetbal is inmiddels terug en daar ging het mij om. Ik ben nu 32, nog steeds fit en ik hoop nog tot mijn veertigste te blijven voetballen. En misschien is dat wel hier.”

De voormalig aanvaller van Rijnsburgse Boys en Ter Leede hoopt dat de Warmondse club zich na dit seizoen gaat versterken. ,,Met een ervaren speler in de verdediging en op het middenveld kunnen we echt bovenin meedraaien.  Om uiteindelijk te promoveren naar de Tweede Klasse. Nu moeten we ons gewoon richten op minimaal een plek in het linkerrijtje.”