"banner
Vaste keeper Daan Ruigrok vervangen en drie punten pakken voor je ploeg. SV Hillegom-doelman Davey Braggaar kende een prettige zondag. Hij hield zijn ploeg staande tegen vv Assendelft, dat met 2-1 werd verslagen. Na twee gelijke spelen pakte de ploeg van Arend Jan Kranenburg nu wel de volle buit in de Eerste Klasse. Daarmee is de weg ingezet naar boven. Hillegom staat sinds zondag op de zesde plek.

Braggaar stond in het doel bij Hillegom omdat keeper Ruigrok verplichtingen had in het buitenland. Braggaar keepte met verve en pakte eigenhandig drie punten voor zijn ploeg. Vooral in de eindfase van de wedstrijd stond de doelman zijn mannetje en bokste hij twee zekere doelpunten uit zijn goal.

Assendelft startte sterk en kreeg de eerste grote kans toen Jurrian de Water via de zijkant alleen voor Braggaar verscheen. De Hillegomse keeper liet zich niet verschalken en plukte de bal van de voet van de De Water. Ook Assendelft-aanvaller Kevin Kroese was een paar keer gevaarlijk maar ook hij kwam niet tot scoren. Na twintig minuten spelen nam Hillegom het initiatief. Na een aantal schermutselingen opende Nick van Staveren de score. Hij stuurde twee man het bos in en scoorde beheerst de 1-0.

Twee minuten later liep Aiden Ryan iedereen eruit maar vergat te 2-0 aan te tekenen. Jeroen Dedel deed dat beter vier minuten voor rust. Een corner met veel effect raakte de keeper van Assendelft totaal verkeerd: 2-0. Dedel scoorde alweer zijn zesde seizoenstreffer. Dat was tevens de ruststand. De tweede helft moest het definitieve verschil gaan brengen voor de Hillegommers.

davey-braggaar

Doelman Braggaar te midden van zijn teamgenoten na de 2-1 overwinning op Assendelft

Het liep even anders dan verwacht, want vijf minuten na rust stond het scorebord op 2-1 door een doelpunt van Ali El Ghazali. Aan de goal ging balverlies vooraf. Dat bleek in de tweede helft het grote probleem te worden voor Hillegom. De ploeg stapelde fout op fout. De bal inpassen ging vaak fout en het teveel lopen en brengen van de bal bleek makkelijk te verdedigen voor Assendelft.

In de tegenaanval werd het constant gevaarlijk rond de zestien meter bij Hillegom. Maar wat het ook ondernam, de gelijkmaker werd iedere keer weer door goed verdedigingswerk en dito keeperswerk van Braggaar voorkomen. Dat Hillegom de drie punten over de streep trok was eigenlijk nog een klein wonder. Assendelft-speler Sven Talsma werd er moedeloos van na de wedstrijd.

Maatjes
Talsma is een goede bekende van Hillegommer Dedel. Samen zaten ze vier jaar bij het CIOS. Talsma: ,,Jeroen is mijn maatje. Een super gozer en een goede voetballer. We hebben ontzettend veel gelachen samen. Ik ben wel teleurgesteld in het behaalde resultaat vandaag. Het is al weken zo dat we door onnodige fouten het schip in gaan. De tweede helft zijn wij het meeste te vinden op de helft van Hillegom. We hadden minimaal een punt verdiend op basis van de tweede helft.”

Dedel kon zich daar wel in vinden. ,,Ja het was matig vandaag, maar we pakken wel drie punten. Pech voor Sven. Ik weet dat natuurlijk dat Sven ook altijd wil winnen, maar gelukkig trekken zij aan het kortste eind. Ik heb elke week wel contact met hem. Het gaat altijd over onze tegenstanders. Ik heb hem deze week ook nog even uitgehoord, haha. Het was leuk om weer een pot voetbal tegen hem te spelen. Deze week bellen we weer gewoon met elkaar dat weet ik zeker.”

SV Hillegom – VV Assendelft 2-1 (2-0) 28. Van Staveren 1-0, 42. Dedel 2-0, 50. El Ghazali 2-1.

Hillegom: Braggaar, Meiland, De Groot, Van de Neut, Van Leeuwen, Ten Have, Ryan, (78. Van de Berg),  Pijpers, Van Staveren, (62. Buitendijk), Van Veen, Dedel.

Foto’s: Dirk van der Reep