Vorige week ontbrak er muziek in de kleedkamer van Ter Leede na de 2-2 tegen Zwaluwen. Dat resultaat voelde als een verlies. Vandaag was het anders. Na de 3-0 winst op Argon klonk alles weer als muziek in de oren. Dat de ruststand slechts op 2-0 stond, verontruste niemand. Een oppermachtig Ter Leede zou dat in het tweede bedrijf zeker gaan uitbreiden, zo was de verwachting. En dat lukte.

Door de winst blijft de ploeg van Henk Wisman op de derde plek bivakkeren. Een terechte positie gezien het goede spel van de laatste weken. Het kan natuurlijk ook wel eens anders lopen dan verwacht, zoals vorige week tegen Zwaluwen. Noem het pech. Vandaag was dat niet aan de orde. De ene combinatie was nog mooier dan de andere.

Belegering
Als je dan ook nog eens een voorsprong neemt na vier minuten spelen geeft dat een boost aan het vertrouwen. Balgoochelaar Oussama Siali kopte achterwaarts de 1-0 binnen na een fikse belegering van het doel van Argon-keeper Terence Manschot. Ter Leede zette gelijk druk op de ketel, op zoek naar de 2-0.

siali                   Oussama Siali was met een goal en een versierde strafschop weer van grote waarde

Argon kon er weinig tegenover stellen. Zo nu en dan kwam de ploeg eruit, maar zonder resultaat. De coach van Argon, Patrick Loenen, had na tien minuten spelen de pech dat Jesse Stange met een hamstringblessure af moest haken. Stange is een belangrijke speler bij de Mijdrechters. Topscorer Jesse van Nieuwkerk kon de aanvoer wel vergeten.

Een zorg minder voor Ter Leede. Aan de andere kant ook weer niet omdat de volgelingen van Wisman aanvankelijk verzuimden meer afstand te nemen. Zodoende bleef Argon tot de 37e minuut in de wedstrijd totdat Siali een penalty versierde. Vincent Ammerlaan schoot professioneel de 2-0 binnen. Argon-keeper Manschot voorkwam voor de thee meer schade voor zijn ploeg door schoten van Kappenberg en inzetten van Bok en Zwetsloot uit zijn doel te boksen.

,,We hebben bewust wat gas teruggenomen. De eerste helft hanteerden we een heel hoog tempo. Dat kun je geen hele wedstrijd volhouden.”

,,De eerste helft hebben we vol druk gezet op hun verdedigers”, blikte Ammerlaan terug. ,,Zij hadden veel moeite met opbouwen. Hun tegenaanvallen bestonden meestal uit lange ballen. Dat was voor ons makkelijk te verdedigen. Met een hoog tempo hebben we ze stuk gespeeld. En dat hadden we eigenlijk in meer doelpunten uit moeten drukken.”

Ook na rust kon Argon geen potten breken. Halverwege de tweede helft kroop het meer uit de verdedigende stellingen, maar echt gevaar leverde het niet op.

ammerlaan                           Vincent Ammerlaan nam twee van de drie treffers voor zijn rekening

Ammerlaan: ,,We hebben bewust wat gas teruggenomen. De eerste helft hanteerden we een heel hoog tempo. Dat kun je geen hele wedstrijd volhouden. De tweede helft zakten we wat in en zag je dat het wat moeilijker werd. Zij gingen achterin rondtikken en de zijkanten gebruiken. Maar ook in de tweede helft kregen wij de beste kansen, alleen scoorden we niet. Maar eigenlijk zijn we nooit in de problemen gekomen. Dat ik nog de 3-0 maakte, was mooi meegenomen.”

Drukke baan
Met twee doelpunten was Ammerlaan weer goed op dreef. De spelmaker is alweer zes jaar actief bij Ter Leede. Of daar een zevende seizoen bijkomt, is nog maar de vraag. Bij andere clubs zijn er volop contractverlengingen. Op de Roodemolen gaat dat meestal in een tempo lager, beaamt ook Ammerlaan: ,,Bij Ter Leede zijn ze nooit vroeg met de verlengingen. Ik ben er ook nog niet uit met mezelf. Ik bekijk het als de competitie voorbij is. Ik ben fit, daar ligt het niet aan. Maar ik heb een drukke baan en drie keer in de week trainen en op zaterdag spelen kost veel tijd. En dat is niet erg, want ik vind het leuk. Ik moet er alleen over nadenken of ik dat nog een jaar wil.”

Ter Leede – Argon 3-0 (2-0). 4. Siali 1-0. 37. Ammerlaan 2-0 (pen), 89. Ammerlaan 3-0.

Ter Leede: Constantin, Boelee, Arroyo, Van der Lans, Robertson, Kappenberg, (78. Verplancke), Zwetsloot, Siali (70. Dingjan), De Kruys (80. Duthler), Ammerlaan, Bok

Foto’s: Hans Schalk