Zeventig minuten. Een schrijnende statistiek. Slechts iets meer dan een uur had Robert Steemers dit seizoen gevoetbald in het eerste team van zijn club: Quick Boys. In Ermelo tegen DVS ’33 haalde de ex-speler van Ter Leede zijn gram. Een kwartier voor tijd viel Steemers in voor Mo El Osrouti en schoot zijn Katwijkse club vijf minuten voor tijd naar de overwinning.

,,Dit is jouw wedstrijd, Robert.” Hadden teamgenoten tegen de aanvaller gezegd. DVS liet ruimte achter de verdediging en daar moest Steemers van profiteren. Dat is makkelijker gezegd, dan gedaan, maar het lukte de inwoner van Voorschoten wel. En dat terwijl hij in een moeilijke periode zit bij zijn club. Coach Jan Zoutman zoekt nog naar de juiste balans in zijn elftal en Steemers gaf in Ermelo de niet te benijden oefenmeester er een extra keuze bij.

,,Ik heb niet veel gespeeld de laatste tijd. Het waren vooral minuten in het tweede”, blikt Steemers terug op het begin van dit seizoen. ,,Soms zag ik het even niet meer zitten. Maar een paar gasten zeiden: ‘Robert, pak je kans. Dit kan gebeuren’.” Steemers krabbelde weer op, viel tegen DVS in de 75 minuut in en schoot alle negatieve momenten van zich af.

,,Spelers om mij heen, familie, die mensen hebben mij er doorheen gehaald”, geeft Steemers de complimenten aan zijn naasten. ,,Ik ben het niet gewend. Eigenlijk speelde ik altijd alles. Toen ik die goal maakte vijf minuten voor tijd kwam er zoveel los. Zo lekker! Ik ben gelijk naar de supporters gegaan om het te vieren.”

,,Laat ik heel eerlijk zijn, de eerste helft was niet om aan te zien!”

,,Dit is wat we nodig hadden als team en voor de club”, vervolgt de 25-jarige voetballer. Quick Boys verkeert inderdaad in zwaar weer in de competitie en zag afgelopen zaterdag concurrenten ook goede prestaties neerzetten. Zo won Capelle uit bij FC Rijnvogels en hield Harkemase Boys knap stand tegen IJsselmeervogels met een 2-2 gelijkspel. Tussen de huidige dertiende plek van Quick Boys en de zeventiende plek zit maar drie punten. Andersom staat de nummer acht, VVOG, slechts twee punten boven de Katwijkers.

Verdiend
,,En daar kijk je toch naar”, vertelt Steemers. ,,Daarom was deze overwinning zo lekker. Toen de 1-1 viel uit een schitterende vrije trap een half uur voor tijd dacht ik dat het toch weer niet zou lukken.” Volgens de aanvaller verdiende Quick Boys de winnende goal uiteindelijk wel. ,,Laat ik heel eerlijk zijn, de eerste helft was niet om aan te zien! Maar in de tweede helft werd het beter. Er werd aan beide kanten een aantal kansen gecreëerd. En gelukkig maken wij de winnende.”

Vlak voor tijd kreeg Jerghinio Sahadewsing de kans Quick Boys vanaf elf meter helemaal in veilige haven te schieten, maar de spelmaker van de Katwijkers miste. En zo werd het, alsof het zo moest zijn, echt de wedstrijd van Robert Steemers.

DVS ’33 Ermelo – Quick Boys 1-2 (0-0) 51. D. van der Plas 0-1, 62. Velda 1-1, 84. Steemers 1-2

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, D. van der Plas, Ravensbergen, Groot (73. Hoek), Mahmoed, Driebergen, Den Hartog (90. Hamdani), Sahadewsing, El Osrouti (75. Steemers)

Bijz: 87. Sahadewsing mist penalty