Noordwijk liet in Gouda een uitgelezen kans liggen om alvast een voorschot op de eerste periodetitel te nemen. Het 3-2 verlies, dat op de valreep tot stand kwam,  betekende de eerste bittere  pil voor de ploeg van Dogan Corneille. Daar kwam de (direct) rode kaart van clubtopscorer Jaap van Duijn in de slotfase nog eens bovenop. ,,Een dag om snel te vergeten”, aldus Noordwijk-verdediger Mark Veerman.

,,We wisten vooraf dat Jodan Boys er vanaf de aftrap op zou klappen. Ik heb er niet voor niets jarenlang gevoetbald om dat te weten”, zei Veerman, die afgelopen zomer na zes seizoenen in Goudse dienst naar Noordwijk verkaste. ,,Desondanks hadden we het vanaf het begin moeilijk met ze. We hadden ons er speciaal tegen gewapend door in een 3-5-2 formatie te starten, maar dat bleek toch niet voldoende.”

Die gewijzigde spelopvatting ging ten koste van Maurits Splinter, waardoor Rob Overvliet weer eens aan de aftrap stond bij de koploper. Alle goede roodwitte voornemens ten spijt zette Ahmed Azzouti met zijn zevende seizoenstreffer de thuisploeg binnen het kwartier op een 1-0 voorsprong.  ,,Een tegenvaller”, aldus Veerman. ,,Maar het bracht ons niet echt van slag, hoewel we constant op onze hoede moesten blijven. Jodan Boys zocht steeds de aanval, werkte hard en maakte het ons knap lastig. Een ploeg met een zo’n opvatting waren we tot vandaag nog niet tegengekomen.”

nw 1                                   Verdediger Martijn Le Congé liet in de eerste helft een goede kans liggen

Dat nam niet weg dat de bezoekers via Diederick Hoogerwaard in de blessuretijd van de eerste helft langszij wisten te komen. Nadat Martijn le Congé daarvoor al een kans op de gelijkmaker had laten liggen, deelde de middenvelder de thuisploeg alsnog een tik uit. ,,Dat was op een lekker moment en gaf ons voldoende vertrouwen op een goede afloop. Het was voor hen toch een dreun om niet met een voorsprong de rust in te gaan. Daarna verliep de tweede helft naar wens en kwamen we na een fraaie omhaal van Marios (Lomis) met nog een klein kwartier te gaan op voorsprong. So far, so good, denk je dan.”

Waar Noordwijk dacht dat de klus al voor een groot gedeelte te hebben geklaard, kwam het van een koude kermis thuis. Waarbij Veerman een negatieve rol vervulde. ,,Met nog zes minuten te gaan ging ik er hard, maar sportief in bij een duel in de hoek. Ik voelde iets in mijn knieholte, verloor het duel en even later lag de 2-2 in de touwen.”

Daarmee was de gifbeker voor Noordwijk nog lang niet leeg. Jaap van Duijn, die gedurende het gehele duel flink op de huid werd gezeten door zijn bewaker, werd kort na de gelijkmaker flink geattaqueerd en duwde daarna zijn tegenstander bij zich weg. Op advies van zijn assistent werd Van Duijn als hoofschuldige aangewezen door arbiter Paarhuis die hem met een directe rode kaart richting kleedkamer stuurde. ,,Daarna ging het mis in onze eigen verdediging. Otmane Mouhyieddine ging op een ongevaarlijke plek in de zestien een duel aan. Zijn tegenstander voelde het perfect aan en ging gewillig naar de grond. De toegekende strafschop nekte ons hierna.”

Van Duijn                            Jaap van Duijn geeft zijn directe tegenstander een duw en krijgt rood

Hoewel Mustafa Amezrine nog wel een handje tegen de strafschop van Jorn van Lunteren kreeg, stond het plots vlak voor tijd ‘zomaar 3-2’ voor de gastheren. Die doorstonden vervolgens de roodwitte stormloop zodat Noordwijk zijn ongeslagen status, het ongedeelde koploperschap en Jaap van Duijn kwijt raakte. Dat kwam hard aan bij de lijstaanvoerder die over twee weken week moet winnen van Hoek om zich de eerste periodetitel toe te kunnen eigenen. Daarbij is het afhankelijk van FC Rijnvogels dat door een beter doelsaldo over de beste papieren beschikt.

Veerman ziet nog wel brood in de eerste seizoensprijs. ,,Jodan Boys moet naar FC Rijnvogels en zij hebben ook nog kansen. Maar laten we niet vergeten dat ook Ter Leede nog in de race is. Dat wordt dus nog een hectische zaterdag.”

Jodan Boys – Noordwijk 3-2 (1-1). 13Azouti 1-0 45+2 Hoogerwaard 1-1, 78 Lomis 1-2, 84. Van Lunteren 2-2, 89. Van Lunteren 3-2 (strafschop).

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, Le Congé, Veerman, Overvliet, Bosma (65. James), Gonçalves,   Hoogerwaard (77. Mouhyieddine), Dorothea (78. Wendt), Lomis, Van Duijn

Tekst: Leo Schrama

Foto’s: Ron van der Linden