De eerste driepunter is binnen voor Van Nispen. De equipe van René Ras won overtuigend met 3-1 van MMO. Dat de rust doelpuntloos werd bereikt was een wonder. Kans op kans creëerde Van Nispen, maar het kwam niet tot scoren. Sta-in-de-weg was MMO-keeper Albin van Wieringen die een uitstekende indruk achterliet ondanks drie tegendoelpunten in het tweede bedrijf.

Ras was tevreden na de geslaagde seizoensstart. ,,Wat de eerste helft betreft, toen hadden we wel een paar goals kunnen maken. We hadden het onszelf dan een stuk makkelijker kunnen maken. Mijn verwachting was dat een goal in de tweede helft zeker zou gaan vallen. Hij kon niet uitblijven.”

Dekselse Van Wieringen
Het was na rust aanvankelijk nog hetzelfde liedje. Drie of vier dotten van kansen werden niet benut, omdat weer die dekselse Van Wieringen kon anticiperen op inzetten van Mike van Haaster, Koen Damen en Dick Verhoeven. Rond de 49e minuut was het dan eindelijk raak. Van Haaster kreeg het op zijn heupen, passeerde vier man en schoot schitterend binnen: 1-0. De ban leek gebroken.

Toch hield MMO-coach Pascal Verschoor hoop op een goed resultaat. Zijn ploeg werd door Van Nispen in leven gehouden. ,,Wij konden (te) weinig druk ontwikkelen op het middenveld. En op het moment dat we het deden, werd het niet goed opgepakt. Dat heb ik in de rust ook aangegeven, maar we liepen constant achter de feiten aan. Illustrerend was de 1-0 waar die speler van Van Nispen vier man het bos instuurde. Toen de 2-0 viel, was het gebeurd. Ik ben ook niet tevreden met onze conditie. Er is nog genoeg werk aan de winkel.”

DSC_0072                                             Captain Jelle Vleugel houdt een speler van MMO op afstand

Een belangrijke schakel die node wordt gemist is topscorer Jeroen Disseldorp. De spits, vorig seizoen goed voor 26 doelpunten, stapte over naar DOSR. Een jaar eerder vertrokken ook al spelmaker bij MMO, Richard Bakker, en Rudolf Bax. Zulke belangrijke sterkhouders in twee seizoenen verliezen lijkt teveel van het goede voor MMO.

Nog meer glans
Ras heeft van dergelijke problemen vooralsnog weinig last. De Zilkse coach is in de voorbereiding actief aan het puzzelen geslagen. Hij zag veel mensen aan het werk in de voorbereiding om een goed beeld te kunnen vormen. De achterste linie onder aanvoering van Sjors Meiland staat zijn mannetje. Tegen MMO kwamen de aanvallen van achteruit goed tot hun recht met prima combinatievoetbal. Dat het ook nog weleens fout gaat, neemt Ras voor lief. Hij was content met het creëren van de vele kansen.

De tweede goal viel uiteindelijk halverwege de tweede helft. Een mooie stift van uitblinker Jelle Vleugel betekende de beslissing: 2-0. Met nog twintig minuten op de klok was het een kwestie van de tijd volmaken. De 3-0 van invaller Ferdy Smit vlak voor tijd gaf de overwinning nog meer glans. In de slotminuut mocht MMO nog de eretreffer aantekenen.

,,We hebben een goede wedstrijd gespeeld vandaag, maar hadden alleen sneller op voorsprong moeten komen”, zei Vleugel, één van de doelpuntenmakers. ,,We hadden minimaal met 2-0 of 3-0 voor moeten staan. Als je gaat rusten met een voorsprong, dan geeft dat toch een beter gevoel. Maar ik wist zeker dat we de tweede helft zouden gaan scoren. Maar na de 1-0 hadden we gelijk door moeten pakken. Uiteindelijk komen we verdiend voor met 2-0 en was het klaar. We kunnen hier mee verder. We zaten lekker in ons vel en moeten dit goede spel doortrekken”.

Van Nispen – MMO 3-1 (0-0). 49. M. Van Haaster 1-0, 68. Vleugel 2-0, 80. Smit 3-0, 89. Brandhorst 3-1.

Van Nispen: Van Maris, Pompe, Meiland, J. van Haaster. Witteman, Van der Linden, Damen, (70. Korfage), Vleugel, Verhoeven, M. van Haaster, De Jong (50. Smit)

Foto’s: Trudy van den Berg