De Derde Klasse A bezit dit seizoen één Bollenstreek-derby: die tussen Van Nispen en Kagia. Zaterdag was de eerste editie in Lisserbroek. De oranjehemden dachten vorige week in Oudewater (4-5 gewonnen na een 4-1 achterstand red.) hun lesje wel geleerd te hebben, maar niets was minder waar. De Zilkers wonnen met 1-4.

,,Ik had niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan”, sprak Van Nispen-aanvaller Marijn de Kok na afloop. ,,We begonnen goed en kwamen snel op 0-2. Zij kwamen voor de rust nog terug tot 1-2. Waarom wij het na de 0-2 zo moeilijk kregen weet ik niet. Zij gingen het iets anders doen en daar hadden we het moeilijk mee. Maar al met al was het niet zo’n lastige middag.”

De bezoekers kwamen goed uit de startblokken en stonden na drie minuten al op voorsprong in de derby. Ivo van der Vlugt brak door aan de linkerkant en schoot uit een moeilijke hoek knap binnen: 0-1. Even later kreeg Kagia uit een hoekschop een enorme kans op de gelijkmaker, maar de van FC Lisse overgekomen Joey van Beelen schoot van dichtbij over.

,,Ik heb vandaag mijn spelers plichtmatig achter een bal zien aanlopen. Ze hebben totaal niet laten zien wat ze in huis hebben.”

Nadat Pieter-Koen van der Plas na ruim twintig minuten werd weggestuurd in de diepte kon hij op Kagia-doelman Luuk van Paridon af. De middenvelder van de bezoekers uit De Zilk plaatste de bal fraai in de verre kruising en verdubbelde de voorsprong: 0-2.

De Lisserbroekers kwamen voor rust goed terug in de wedstrijd. Na een goede voorzet van Tijs van der Schinkel schoot Van Beelen raak: 1-2. De ploeg van Wijsman leek weer helemaal in de wedstrijd te zitten en kwam bijna op gelijke hoogte. Wederom bracht Van der Schinkel de bal de zestien in, maar Dorus van der Voort kwam net te kort om de bal in te schieten.

Tactiek
,,We hebben een paar momenten gehad op de 2-2″, zag Kagia-trainer Anton Wijsman. ,,Dan had de wedstrijd nog een beetje kunnen kantelen. We hebben ver ondermaats gespeeld en te weinig inzet getoond, daar ben ik echt niet over te spreken. Ik heb vandaag mijn spelers plichtmatig achter een bal zien aanlopen. Ze hebben totaal niet laten zien wat ze in huis hebben.”

Na de thee kwam Van Nispen uitstekend uit de kleedkamer. Het voortouw werd genomen door een bekende speler uit de Bollenstreek. Na een uur spelen knikte Jeffrey Koemans (ex-speler van Noordwijk en Rijnsburgse Boys red.) een hoekschop binnen en bracht de marge weer naar twee: 1-3. Nog geen twee minuten later besliste hij de wedstrijd op fraaie wijze.

,,Ik kan wel met deuren gaan smijten en met voorwerpen gooien, maar dat heeft geen zin.”

De middenvelder werd diep gestuurd door Ivo van der Vlugt en zag Van Paridon voor zijn doel staan. Koemans tilde de bal op knappe wijze over de doelman heen en noteerde zijn tweede van de middag: 1-4. Dat hij na de rust in scoringspositie kwam was te danken aan een tactische omzetting van de gasten.

,,We hebben in de rust ervoor gekozen om Jeffrey meer in de as te laten spelen, in plaats van aan de zijkanten”, praat De Kok verder. ,,Ik denk dat dat goed heeft gewerkt en dat heb je ook bij die goals gezien. We zijn als spelersgroep de laatste weken eindelijk weer eens compleet en dan zie je waar we toe in staat zijn.”

Oprichten
Kagia ging nog wel op zoek naar doelpunten en een resultaat, maar het mocht niet baten. Trainer Wijsman had een machteloos gevoel. Zo kreeg hij het in de rust ook niet voor elkaar om zijn ploeg op scherp te zetten.

,,Ik kan wel met deuren gaan smijten en met voorwerpen gooien, maar dat heeft geen zin. We zullen ons weer moeten oprichten om volgende week wel een goed resultaat neer te zetten, want ook tegen Blauw-Zwart zal het lastig worden.”

Kagia – Van Nispen: 1-4 (1-2). 3. Van der Vlugt, 26. Van der Plas 2-0, 34. Van Beelen 1-2, 61. Koemans 1-3, 64. Koemans 1-4

Kagia: Van Paridon, Timmermans, Hogewoning, Zonneveld (46. Van der Veek), Hoejenbos (79 Warmerdam), Imanse, Sluymer (71. Lobbezoo), Van der Schinkel, Van der Voort, Van Beelen, Ligtenberg.

Van Nispen: Hensbergen, Schoenmakers, De Ridder, Davina, Polman, Kok, I. van der Vlugt, Koemans, Van der Plas, De Kok, Cornelissens

Foto’s: Trudy van den Berg en Johanna Wever

Jeffrey Koemans na Kagia – Van Nispen (zat.)

Pascal Timmermans na Kagia – Van Nispen (zat.)