Katwijk gaat met goede moed de bekerweek in. Na een vroege achterstand wonnen Dick Schreuder en zijn mannen met 2-1 van Barendrecht. Rijnsburgse Boys won in doelpuntrijk duel met 2-3 van HHC Hardenberg. Quick Boys is weer een plekje gestegen in de Derde Divisie. Het team van trainer Jan Zoutman wist op overtuigende wijze ONS Sneek te verslaan en won met 1-4.

Katwijk heeft ook de achtste competitiezege binnen gehaald. Hoewel het team van Dick Schreuder al na zes minuten tegen een 0-1 achterstand aankeek, raakte niemand in de war. Sterker nog, na dertien minuten was de stand alweer gelijk door een doelpunt van Marciano Mengerink.

Na de rust kon Steven Angulo Sanchez zijn ploeg al snel op voorsprong zetten, 2-1. Daarna werd er niet meer gescoord en kon Katwijk dus wederom drie punten bijschrijven als koploper van de Tweede Divisie.

Rijnsburgse Boys heeft in een duel met veel doelpunten toch aan het langste eind weten te trekken. De Rijnsburgers kwamen in de elfde minuut op een 0-1 voorsprong via Joel Tillema.Ruim een kwartier later kon HHC Hardenberg de stand alweer gelijk trekken, 1-1.

Nadat de thuisploeg zelfs op voorsprong was gekomen, kwam Rijnsburgse Boys toch nog voor rust op gelijke hoogte door een doelpunt van Donny Van Oijen. Het enige doelpunt na de thee werd gescoord door Maikey Parami waardoor de eindstand op 2-3 werd bepaald.

Derde Divisie
Quick Boys kan na de overwinning van vorige week ook nu weer drie punten bijschrijven. De blauw-witten kwamen al binnen negen minuten op voorsprong via Ricardo Kuijvenhoven. Reda Kharchouch schoot in de 23e minuut ook de 2-0 binnen.

Na de thee kon ONS Sneek vrij snel de aansluitingstreffer scoren maar dit mocht niet baten voor de ploeg uit Friesland. Quick Boys kon door doelpunten van Joey Ravensbergen en nogmaals Kharchouch namelijk uitlopen naar een 1-4 overwinning. Quick Boys staat nu derde in Derde Divisie.

Katwijk – Barendrecht 2-1 (1-1)
Goals: Mengerink, Sanchez Angulo

HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys  2-3 (2-2)
Goals: Tillema, Van Oijen, Parami

ONS Sneek – Quick Boys 1-4 (0-2)
Goals: Kuijvenhoven, Kharchouch (2), Ravensbergen

Archieffoto: Aad de Winter

Tekst: Gea Verkade