,,Ik pin me dan maar vast op die paar weken”, aldus Danny de Jel. Bij de linksback van Katwijk is de ziekte van Pfeiffer geconstateerd. Het vervelende van die ziekte is dat er geen termijn aan gekoppeld kan worden. Of zoals trainer Dick Schreuder zei: ,,Hij kan over drie weken terug zijn, maar het kan ook een jaar duren.”

De Jel kreeg het slechte nieuws ruim een week geleden te horen. Het was voor hem een flinke streep door de rekening. ,,Ik heb een slecht weekje achter de rug”, vertelt De Jel. ,,Al voel ik me al een stuk beter dan vorige week.” Maar okselfris is hij nog allesbehalve. ,,Ik heb last van keel- en hoofdpijn en zware griep. Ik hoop daar volgende week van af te zijn. Dan kan ik me bezig gaan houden met de ziekte van Pfeiffer. Van vermoeidheid, het belangrijkste kenmerk van de ziekte, merk ik (nog) niet veel.”

Pech
Dat De Jel werd getroffen door de ziekte is volgens hem gewoon brute pech. ,,Uit testen aan het begin van het jaar bleek dat ik de fitste speler van Katwijk ben. Maar daar heeft het niets mee te maken. Ik heb ergens een virus opgelopen, en had toen wellicht een verminderende weerstand. Het had iedereen kunnen overkomen.”

De Jel is werkzaam in het voortgezet onderwijs en zit momenteel in de ziektewet. Daar wil hij het liefst zo snel mogelijk uit. ,,Gelukkig is het volgende week herfstvakantie en heb ik een week extra speling. Ik hoop eerst mijn werkzaamheden op te gaan pakken. Ik moet alleen goed kijken dat het niet te zwaar wordt en goed mijn rust pakken. Vervolgens wil ik ook weer snel gaan trainen. Uiteraard zal dat in overleg met de club gaan.”

Wanneer De Jel weer in het shirt van Katwijk te bewonderen valt, is dus nog ongewis. ,,Maar ik ga van het positieve uit en hoop zo snel mogelijk”, vertelt hij. ,,Ik besef me dat ik een flinke stap terug moet doen. Het zal zeker aanpoten worden als ik weer terug ben. Hopelijk zorgt mijn conditie, die dus goed was, dat ik op een redelijk niveau kan instromen.”

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

POPULAIRE BERICHTEN