Het lijkt net een kaketoe. Als Henry Opoku aan de bal is, wordt vanaf de tribune werkelijk van alles naar hem geroepen. Zelden wordt zijn naam echter volledig goed uitgesproken. ,,Ik hoor Opiku, Opuku en zelfs Harry”, grijnst Opoku. Hij bekijkt het maar van de positieve kant. ,,Ik word in ieder geval genoemd. Dat is beter dan niet genoemd worden.”

Na Jaap van Duijn is Opoku de meest besproken Quick Boys-speler van de afgelopen weken. Contrasterend is de situatie van beide rechtspoten wel. Waar Van Duijn, ondanks een eerder overeengekomen contractverlenging, moet vertrekken, lonkt voor Opoku het tegenovergestelde scenario.

Opoku kreeg een maand geleden te horen dat hij weg moet, maar inmiddels gloort er toch weer hoop. ,,We zijn weer in gesprek”, meldt de rechtsachter. ,,Deze week gaan we waarschijnlijk weer praten.”

Publiekslieveling

Een opvallende verschijning is Opoku zeker, op zijn groene schoenen, en zijn onstuimige doch aanstekelijke spel. Hoewel hij voetballend niet de sterkste is, en regelmatig een bal inlevert bij de tegenstander, ziet het Quick Boys-publiek hem graag. Tot een publiekspubliekslieveling mag Opoku inmiddels worden gerekend.

Het bleek uit de massale steun die ontstond na de afscheidsboodschap voor Opoku. Er werd een speciale Facebook-groep ‘Henry Opoku moet blijven’ in het leven geroepen. Die pagina heeft inmiddels meer dan vijfhonderd sympathisanten. Opoku is dankbaar voor de steun. ,,Ik wil graag de oprichter bedanken. Het gaf mij de kracht om te laten zien dat ik hier thuishoor: bij Quick Boys en op dit niveau.”

En passant verbeterde zijn spel zienderogen. Onder meer in de derby tegen Katwijk maakte Opoku indruk. Het was reden voor technisch manager Gert Aandewiel om Opoku’s situatie opnieuw onder de loep te nemen. Zaterdag in het thuisduel tegen Spijkenisse was ook Jan Zoutman aanwezig. Grote kans dat de nieuwe coach een stem krijgt in de beslissing of Opoku alsnog mag blijven.

Rare situatie

,,Het blijft een rare situatie”, vertelt de hoofdrolspeler.,,Maar het maakt niet uit. We blijven mensen en iedereen kan een foutje maken. Ik heb netjes met Gert gesproken en ik waardeer het dat hij erop is teruggekomen. Veel mensen zouden dat niet gedaan hebben. We gaan nu aankijken hoe het verder gaat. Ik zou graag bij Quick Boys willen blijven. Het is een mooie club, met een prachtige aanhang.”

Tegen het Leidsch Dagblad vertelde Aandewiel dat Opoku een beslissing had geforceerd en daarom besloot niet verder te gaan met de oud-speler van EDO. Opoku ziet dat anders. ,,Op Tenerife hadden we de evaluatiegesprekken. Daarin sprak Gert uit dat hij meer tijd nodig had. Na ongeveer een maand wilde ik duidelijkheid. Als Quick Boys niet met mij verder wilde, moest ik ook verder kijken. Uiteindelijk had ik een gesprek en kreeg ik het slechte nieuws. Gert gaf wel aan dat hij dacht er meer inzat. Ik heb dat zelf toen ook uitgesproken. Ik ben een harde werker. Het was een kwestie van tijd voordat het er wél uit zou komen. De ommekeer is gekomen en het gaat nu goed.”

Als het aan Opoku ligt, blijft hij dus op Nieuw Zuid. Al zijn koosnaampjes neemt hij graag voor lief. ,,Het wordt wel goed gespeld, maar uitspreken blijkt wat moeilijker. Laten we het er maar op houden dat het toch een ander soort naam hier in de buurt is.”

Foto: Hans van Duijn

POPULAIRE BERICHTEN